Sağlık Göz kuruluğu yaşamadan tedavi mümkün!

Göz kuruluğu yaşamadan tedavi mümkün!

Paylaş
Göz kuruluğu yaşamadan tedavi mümkün!

Türk Doktor A. Bozkurt Şener, hemen hemen tüm gözlük ve lens kullananlar için uygun olabilecek yeni bir lazer tedavisini uyguluyor. Bu yeni lazer yöntemiyle göz kuruluğu yaşayanların da tedavi olması artık mümkün...

Hollanda'da yayımlanan Metro gazetesinde Doç.Dr. A. Bozkurt Şener tarafından gerçekleştirilen ve göz kuruluğu yaşayanlara da uygulanan "Smile" lazer yöntemiyle ilgili bir haber yayınlandı.

Bu habere göre; Hollanda'da bir klinikte Doçent Doktor A. Bozkurt Şener tarafından uygulanan "Smile" yönteminin en önemli özelliklerinden biri, hastada kuru göz oluşturmaması ve kuru gözlü hastalara da uygulanabilmesi.

Klasik yöntemlerle kornea tabakasında flep hazırlanarak yapılan tedavi, "Smile" yönteminde flepsiz olması ve korneada sadece küçük bir kesiden yapılabilmesi nedeniyle yok denecek kadar az komplikasyona sebep oluyor. Bugün için miyop ve astigmat tedavisi, bu yöntemle sağlanabiliyor.

2011'den beri kullanılmaya başlanan ve "Zeiss" tarafından geliştirilen yöntemle, şimdiye kadar dünya çapında 80 bin tedavi gerçekleştirildi.

Korneası çok ince ve göz numarası yüksek olan bir grup hasta da, bu yeni tedavi yönteminden faydalanabiliyor.

Haberin Devamı