Gündem 14 saatlik duruşmada utanmaz savunma

14 saatlik duruşmada utanmaz savunma

Paylaş
14 saatlik duruşmada utanmaz savunma

Kırklareli’nin İğneada beldesinde meydana gelen sel felaketinde ‘Sisli Vadi’ bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili davanın ilk duruşması 14 saat sürdü. Duruşmada savunma yapan Bülent Bayrak, “Tesisin bulunduğu bölgenin alt tarafındaki yol yanlış yapıldığı için yağış sonrası sular geri tepiyordu. Yüzme bilen herkes, kuzu bile su birikintisinden kurtulurdu” dedi.

Kırklareli’nin İğneada beldesinde, 5 Eylül 2023’te meydana gelen selde, ’Sisli Vadi’ bungalov evlerinde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz ölmüştü. Sele kapılan 18 bungalov evin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği ortaya çıkmıştı. Yıkım kararına rağmen ‘Sisli Vadi’ adı altında sosyal medyada tanıtımı yapılan bungalov evlerin, vergi levhasında faaliyet alanı olarak ‘karma çiftlik’ olarak gösterildiği tespit edilmişti. Tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz firma yöneticileri Sevcan Ulutürk, Cenan Aydın ve Büşra Gökgöz hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

‘SEL UYARISI YAPILMADI’

Önceki gün başlayan davanın ilk duruşması 14 saat sürdü. Duruşmada savunma yapan Bülent Bayrak, selden önce kendisinin uyarılmadığını öne sürerek, “Valiliğin sel uyarısından da haberdar değilim. Eğer cami veya jandarma megafonu ile anons yapılsaydı daha dikkat çekerdi” dedi. Tesisin bulunduğu bölgenin alt tarafından yol geçtiğini ve yolun yanlış yapılması nedeniyle bazen yağış sonrası suların geri teptiğini ve kuzularının boğulduğunu söyleyen Bayrak’ın, “Yüzme bilen herkes, kuzu bile su birikintisinden kurtulurdu” demesi üzerine selde kızı Mihriban Bağışlar ile damadı Selman Bağışlar’ı kaybeden Safiye Yaşa, “Benim kızım yüzme biliyordu. Yüzme bilmeyen kuzu değildi. Benim çocuğum kuzu mu hadsiz?” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı