Gündem Adaylar ve siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında

Adaylar ve siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında

Paylaş
Adaylar ve siyasiler oylarını kullanmak için sandık başında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Yerel seçimlerde aday olan isimler ve siyasiler oylarını kullanmaya başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına giderken, diğer illerde de oy verme saat 08.00'de başladı.

Haberin Devamı

Seçimde, yaklaşık 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullanacak. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde aday olan isimler ve siyasiler de oylarını kullanmak için sandık başına gidiyorlar. İşte detaylar...

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP OYUNU KULLANDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ailesiyle Üsküdar Sabri Artam Vakfı İlkokulunda oyunu kullandı.

Şentop, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için eşi Sabriye, oğlu Mehmet Selahaddin ve kızı Seniha Begüm Şentop ile birlikte oyunu kullanacağı Sabri Artam Vakfı İlkokuluna geldi.

3174 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek vatandaşlar ve sandık görevlileri ile selamlaşan Şentop, eşi ve çocuklarının ardından "Hayırlı olsun" diyerek oyunu sandığa attı.

Haberin Devamı

Oy kullanma işleminden sonra açıklama yapan Şentop, şunları kaydetti:

"Türkiye aşağı yukarı 5 yıl içerisinde, 30 Mart 2014'ten bu seçim de dahil olmak üzere bayağı yoğun bir seçim dönemi yaşadı. Tabii bu seçimden sonra 4 yıldan fazla bir zaman Türkiye'nin önünde blok halinde bir dönem var. İnşallah hayırlı çalışmalar ve hizmetler yapılacak, iyi değerlendirilecek bir dönem olacağına inanıyorum. Seçimlerin büyük bir huzur, sükunet ve olgunluk içerisinde geçtiğini görüyoruz. Tabii fikir beyan etmek için fazla veri yok elimde ama yoğun bir katılım oldu, oluyor gibi, öyle tahmin ediyorum, bekliyorum. Hayırlı olsun şehrimiz için, Türkiye için."

BAKAN ALBAYRAK OYUNU KULLANDI

Bakan Albayrak, eşi Esra Albayrak ile oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı’daki konutundan Saffet Çebi Ortaokulu’na geldi. Albayrak ve eşi Esra Albayrak daha sonra "3300" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tokalaştı. Gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine veren Albayrak, daha sonra görevliden oy pusulası ile zarfını aldı, kabine geçerek oyunu kullandı ve ardından zarfı sandığa attı. Albayrak, oyunu kullandıktan sonra hayırlı olmasını temenni etti.

DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Haberin Devamı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partililerle birlikte Anıttepe İlkokulu'na gelerek oyunu kullandı. 1326 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bahçeli, çıkışta yaptığı açıklamada, "Olgunluk ve huzur içinde bir seçim tamamlanmış oldu" dedi. Devlet Bahçeli, bir gazetecinin "Bağlı bulunduğunuz ilçede ilk kez MHP dışında başka bir partiye mi oy verdiniz?" sorusuna, "Ben Cumhur İttifakı'na oy verdim" diye yanıt verdi. Bahçeli, ardından okuldan ayrıldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara Çukurambar'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Çankaya Çukurambar'da bulunan Arjantin İlkokulu'nda sandık başına gitti. Kılıçdaroğlu çifti, 4202 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, aynı mahallede farklı bir okulda oyunu kullandıktan sonra yanına gelen Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile okuldan çıkışta bir araya geldi. Yavaş ile tokalaşıp basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu kullandık. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah hiçbir olay olmadan vatandaşlarımız tercihlerini yapacaklardır. Güzel bir havada seçim geçiyor" dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU OYUNU KULLANDI

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bu seçim şehirlerimiz için önemli, şehirlerimizi ehli insanlara emanet etmek için önemli. Dolayısıyla biz de demokratik haklarımızı kullanarak oyumuzu verdik. Bu seçim de ülkemizin bekası, istikrarı ve geleceği için önemli. Çünkü seçimlerde milletimizin kendisi bir ülkenin ve milletin geleceğine yön veriyor. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın bu bilinçle oy verdiğini düşünüyorum. İnşallah bu seçimler hem şehirlerimiz için hem de ülkemiz ve ülkemizin istikrarı için hayırlara vesile olur. Ülkenin istikrarının, bekasının ne demek olduğunu sadece Türkiye vatandaşı olarak değil Dışişleri Bakanı olarak da önemini çok iyi biliyorum ve tüm çalışmalarımda bunun ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Ülke ne kadar güçlü olursa dış politikada o kadar etkili olduğumuzu biliyoruz. İnşallah bu seçimler ülkemizin güçlenmesine vesile olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU OYUNU KULLANDI

Bakan Soylu ve eşi Hamdiye Soylu ile birlikte, saat 08.00'de oyunu kullanacağı Gaziosmanpaşa'da Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Dobruca Ortaokulu'na geldi. Soylu ve eşi 1004 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

Bakan Soylu oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün Türkiye'de bir demokrasi havası var. Sabah 07.00 itibariyle bir çok vilayette oy kullanma işlemi başladı. Geri kalan vilayetlerde de 08.00'de oy kullanma başladı. Şu ana kadar her hangi bir olay intikal etmiş değil. Ufak tefek olayların dışında. Bütün arkadaşlarımız güvenlik tedbirlerini aldılar. Milletimiz huzur içerisinde oyunu kullanacaktır. Bu gün söz milletin" dedi.

Bakan Soylu çıkışta bir süre vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Soylu daha sonra eşiyle birlikte okuldan ayrıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI OYUNU KULLANDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eşi Rana Selçuk ile Mehmet İçkale Ortaokulunda 2270 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Selçuk, "Demokrasimizin gelişmesi için ve bu süreçte halkımızın oylarını rahatlıkla kullanarak kendi görüşlerini ifade edebilmesi için güzel bir fırsat. Bu bir millet ödevi. Tıpkı eğitimde olduğu gibi seçimlerde oy kullanmak bir millet ödevidir. Ben bütün halkımızı oy vermeye davet ediyorum ve bu seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

BAKAN KURUM OYUNU KULLANDI

Bakan Kurum, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için eşi Şengül Kurum, kızları 10 yaşındaki Zeynep ve 6 aylık Hatice Zehra ile Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesine geldi. Bakan Kurum, buradaki 4081 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Görevlilerden aldığı pusulalarla kabine giren Kurum, oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti ve ardından gazetecilere açıklama yaptı.

"Tüm milletimize, devletimize oyumuz hayırlı, uğurlu olsun." diyen Kurum, zorlu bir seçim çalışmasını geride bıraktıklarını kaydetti.

Kurum, "Tüm illerimize gitmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın derdini dinlemeye çalıştık. Bugün de vatandaşlarımız, milli iradeye inşallah sahip çıkmak suretiyle vatandaşlık haklarını yerine getirecekler." ifadelerini kullandı.

Gelecek 4,5-5 yıllık dönemde seçimin olmaması, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri ve güçlü Türkiye için yapacakları çok iş olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız da bu bilinçle inşallah bugün sandığa iradelerini yansıtacaklardır. Biz de pazartesi itibariyle 'Bismillah' diyerek işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacak ve vatandaşımızın yaşam kalitesini artıracak bu projeleri de vatandaşımızla el birliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde, kentsel dönüşümden millet bahçesine, atık su arıtmadan düzenli depolama tesislerine kadar halkımızın sorunları, problemlerinin tamamını içerecek şekilde inşallah gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Tüm milletimiz için devletimiz için gönül coğrafyamız için hayırlı uğurlu olsun."

PAKDEMİRLİ VE GÜL AYNI OKULDA OY KULLANDI

Ankara'da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki'nin de oy kullandığı okulda oylarını kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eşi İlknur Gül ile birlikte Beştepe'deki Sofuoğlu İlkokulu'nda oy kullandı. 1036 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Gül, sandıktan çıkan karara herkesin saygı duyacağını belirterek şöyle dedi:

"Şimdi artık söz de, yetki de, karar da milletindir, asıl sahibinindir. Milletimiz en güzel kararı kendileri verecektir. Seçimlerimiz huzur içinde, güven ve dürüstlük içinde, şeffaf bir biçimde gerçekleşmekte. İdari olarak her türlü tedbirler alındı, güvenli bir şekilde vatandaşlarımız iradesini ne yönde arzu ediyorsa o şekilde kullanacağı bir seçimi ifa etmekteyiz. İnşallah en güzel sonuçlar gerçekleşmiş olur."

PAKDEMİRLİ'DEN BARIŞ VE HUZUR MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de eşi Ahu Pakdemirli ile aynı okulda oy kullandı. 1030 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Pakdemirli, çıkışta açıklamada bulundu. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ile aynı okulda oy kullandıklarını hatırlatan Bakan Pakdemirli, "Seçimlerin vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olmasını diliyorum. Barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum. İnşallah neticeleri de akşam saatleri itibariyle hep birlikte alıyor olacağız. Özhaseki’ye başarılar diliyorum" dedi.

BİNALİ YILDIRIM OYUNU KULLANDI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım oyunu kullandı. Oyunu Tuzla Aydınlı Mahallesi Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul'nda kullanan Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım ile torunları Ali ve Elif Köylübay eşlik etti. Yıldırım zarfını Ali Köylübay ile birlikte sandığa attı. Yıldırım oy kullanmanın ardından dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"SEÇİME OLDUKÇA YOĞUN BİR İLGİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Bugün İstanbul'da ve Türkiye'nin 80 vilayetinde ilçelerde, beldelerde, köylerde, mahallelerde, yerel seçimlerin yapıldığını söyleyen Yıldırım, "Seçime oldukça yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün gelecek 5 yıl için yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Biz de oyumuzu Aydınlı'da kullandık. Hem Tuzla belediye başkanı, meclis üyeleri, mahallemizin muhtarı hem de büyükşehir belediye başkanı adayı için oy kullandık. İstanbulumuz için 39 ilçemiz için Tuzla için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimlerin, kardeşliğimizin birliğimizin beraberliğimizin ortak geleceğimiz İstanbul için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

2 TORUNU LE BİRLİKTE GELDİ

Torunlarının bu güzel günde, bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirten Yıldırım, “Bizimle geldiler. Hepsi bu kadar değil. 6'dan 2 tanesi kura ile belirlendi" diye konuştu.

"GAYET KEYİFLİ BİR KAMPANYA YÜRÜTTÜK"

Seçim kampanyası ile ilgili de Binali Yıldırım, "Gayet keyifli bir kampanya yürüttük. İstanbul'u bir baştan bir başa en az 2 kez turladık. Bütün İstanbullularla bir araya geldik. Çok güzel anılarımız oldu. Çok güzel sohbetlerimiz oldu. İstanbul'u dinledik. İstanbulluları dinledik. Şimdi artık çalışma zamanı, İstanbul hizmet, öğretme proje gerçekleştirme zamanı diyorum" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı.

Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu Beylikdüzü Cumhuriyet mahallesindeki Haldun Taner İlkokulu 1382 nolu sandıkta oy attı. İmamoğlu sandık başında yaptığı açıklamada, "İstanbul için çok güzel bir netice olacağını umut ediyorum" dedi. İmamoğlu, "İstanbul'umuz için hayırlı olsun. İstanbul için çok güzel bir netice olacağını umut ediyorum. Bu bir yerel seçim; 5 yıl boyunca hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin bütün kentlerinin güzel bir yönetimle buluşması ve demokrasinin herkesin kucaklandığı, mutlu olduğu, huzurlu olduğu ve milletçe keyif aldığımız şehirlerin olduğu ve başta bütün bunların İstanbul'da yaşanmasını diliyorum. Umuyorum İstanbul en yoğun katılımlı oyu kullansın, günün sonunda bir kişinin bile burnu kanamadan sağlıklı, güvenli, huzurlu bir seçim günü yaşayalım" diye konuştu. Dilek İmamoğlu ise, "Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İstanbullular için çok güzel bir geleceğin başlangıcı olacak. Hepimiz için hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı. Mehmet Selim İmamoğlu da, "Kazanacağına inanıyorum. Umarım gerçekten çok güzel bir gün olur. Adaletli ve güvenilir bir seçim olur. İstanbul için hayırlısı olsun" dedi.

"BUGÜN FİNAL GÜNÜ ASLINDA BİR YÖNDEN DE YENİ BİR BAŞLANGIÇ GÜNÜ"

İmamoğlu okuldan ayrılırken ise gazetecilerin yanıtladı. İmamoğlu, "Keyifli, mutlu, huzurlu kendi açımızdan tek bir olumsuz cümle kurmadan insanlara umut vererek, şehri anlatarak, İstanbul'un neler beklediğini yine İstanbulluya hissettirerek olağanüstü keyifli 102 gün geçirdik. Böyle bir süreci yaşatmaktan çok mutluyum, onur duyuyorum" dedi.

İstanbul'da seçime yoğun bir katılımın olmasını umut ettiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Bugün final günü aslında bir yönden de yeni bir başlangıç günü. Umut ediyorum tüm İstanbul yoğun bir şekilde oy kullanır. Geleceği olan 5 yılın düzgün şekilde yönetileceğine olan kararlılığını göstereceği yer sandık. Bizim kararlılığımız belli, hem yönetmeye hem de 5 yılın daha iyi geçmesi yönünde hazırlığımıza inanarak, güvenerek günün sonunda kimsenin burnu kanamasın. Sandıklardan atılan oyların aynı şekilde sayıldığı, neticeye dönüştüğü, tereddütlerin ortadan kalktığı ve bütün Türkiye'de aynı şekilde geçsin. Ülkemiz ve İstanbul'umuz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"VATANDAŞIMIZA VE GÖREVLİ ARKADAŞLARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Seçim güvenliğine sorusunu İmamoğlu, " Her şey hazır, bugün on binlerce insan görev yapıyor. Vatandaşımıza ve görevli arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bizim kurduğumuz merkezin alt yapısına güveniyoruz. Biz de orada olacağız, en ufak bir aksilik olmadan her oya sahip çıkarak günün neticelerini oradan sizlerle paylaşıyor olacağım" cevabını verdi.

"Adil bir seçim olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Ekrem İmamoğlu, "Onu yarın konuşuruz" diye yanıtladı. Okul bahçesindeki vatandaşların alkışlarıyla uğurlanan Ekrem İmamoğlu, sohbet edip fotoğraf çektirdi. Çocuklarla yakından ilgilenen İmamoğlu, seçim sonucunu CHP'nin Seyrantepe'deki koordinasyon merkezinden takip edeceğini söyledi.

MEHMET ÖZHASEKİ OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ve kızı Zeynep Özhaseki Yurt ve damadı Mehmet Salih Yurt ile Yenimahalle ilçesindeki Sofuoğlu İlkokulu'na geldi.

Kayıtlı olduğu 1031 numaralı sandığa giden Özhaseki, "hayırlı olsun" diyerek oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Özhaseki, bugün ülke için güzel bir gün olacağını söyledi.

Seçim çalışmaları sırasında herkesin söyleyeceğini söylediğini belirten Özhaseki, projelerini açıklayan adayların, kendilerine has kampanya dönemi yürüttüklerini bildirdi.

Özhaseki şöyle devam etti:

"Bundan sonra ortaya çıkacak sonuca herkesin saygılı davranması icap ediyor. Takdir milletin, millet ne derse o olur. Ona uygun şekilde bundan sonra davranıp, faaliyetlerimizi yürütürüz diye temennide bulunuyorum. Ankara'mız için de ülkemiz için de hayırlısı olsun diye temennide bulunuyorum. Cenabıhak bu ülkeye kötü gün göstermesin diye de dua ediyorum."

MANSUR YAVAŞ OYUNU KULLANDI

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Mansur yavaş, oyunu Ankara Çankaya'da bulunan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde kullandı. Yavaş, "İnşallah güzel bir sonuç çıkacak" dedi.

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Mansur Yavaş, eşi Nursen, kızı Armağan Yavaş ile birlikte Çukurambar Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ne geldi. 4297 numaralı sandıkta oyunu kullanan Mansur Yavaş, "Bugün oyumuzu kullandık. Bizim büyük Ankara ailemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel bir sonuç çıkacak. Seçmenin iradesi en büyük iradedir. Onun dışında konuşulan her şey boştur. En düzeysiz seçim olduğunu söyleyebilirim. Proje konuşmak yerine istemediğimiz şeyler konuştuk. Bunun en güzel cevabını sandıkta seçmen verecektir" dedi.

Yavaş, seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde takip edeceğini bildirdi.

NİHAT ZEYBEKÇİ OYUNU KULLANDI

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, oyunu Bornova'da bulunan Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu'nda 2327 nolu sandıkta eşi Ayşen Zeybekci, oğlu Atilla Şükrü Zeybekci, kızı Fatma Özkan ve damadı İbrahim Emre Özkan ile birlikte kullandı. Zeybekci'ye, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de eşlik etti. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Nihat Zeybekci, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kazanan İzmir olsun. İzmir kazansın diye yola çıktık. Biz gönüller yapmaya geldik diye yola çıktık. 4 aylık seçim kampanyasının sonunda oyumuzu kullandık. Milletin iradesinin üzerinde bugüne kadar hiçbir irade tanımadık. Milletimizin vereceği karar, saygı göstereceğimiz bir karar. Milletimiz isabetli bir karar verecektir. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki; İzmirimiz 21'inci yüzyıldaki şehirler yarışında yerini alsın. Onu hedefledik, onu amaçladık" dedi.

Türkiye ve millet için hayırlı olan seçim sonuçlarının çıkması temennisinde bulunan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:

"Tüm teşkilatımız, gerek AK Parti, gerekse MHP teşkilatına hakikaten il başkanlarının nezdinde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı, bütün mensupları ile çok teşekkür ediyoruz. İzmir kazansın. Oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir'e ve geleceğinize verin."

Ayşen Zeybekci de kazanan İzmir olmasını istediklerini söyledi.

TUNÇ SOYER OYUNU KULLANDI

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve kızı Duygu Soyer ile oyunu kullanmak için Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'na geldi.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Soyer, seçim çalışmalarının güzel ve tatlı bir telaş olduğunu vurguladı.

Soyer, "Tabii fragman bitti, film başlıyor. Bundan sonrası daha çok daha yoğun olacak. Her seçim bir demokrasi sınavıdır. Bugün de herkesin bu sınavdan başarıyla geçeceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." diye konuştu.

MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oyunu Üsküdar'da kullandı. Akşener sandıktan "İyi bir sonuç çıkacak" dedi.

Meral Akşener Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oyunu Beylerbeyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oyunu kullandıktan sonra dışarıda bekleyen basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Akşener, “Uzunca ve hareketli -tırnak içi hareketli- bir seçim kampanyası dönemi geçirdik. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Türkiye iyi olacak. Üsküdar iyi olacak. İstanbul iyi olacak" dedi. Seçim sonuçlarını Ankara'da partisinin genel merkezinde takip edeceğini söyleyen Akşener'e bir basın mensubu “Sizce sandıktan ne çıkacak?" diye sordu. Akşener, "İyi bir sonuç çıkacak" şeklinde cevap verdi.

MEVLÜT UYSAL OYUNU KULLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece AK Parti Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Kumburgaz Mehmet Erçağ Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. 1055 nolu sandığın bulunduğu sınıfın önüne gelen Uysal sırasını bekledi. Bu sırada vatandaşlarla konuşan Uysal, sırası geldiğinde sandık görevlileriyle sohbet ederek, katılım hakkında bilgi aldı.

“GÜZEL BİR SEÇİM ATMOSFERİ VAR”

Oy verdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uysal, “Bu gün tüm vatandaşlarımız sandık başında. Demokrasinin güzelliği de bu. Tabi seçim öncesinde herkes projelerini ve vaatlerini vatandaşlara anlattı. Adayların projeleriyle ikna edebildikleri kadarıyla bu gün de seçmenler kendilerine oy verecek. Sandıktan ne çıkarsa ve vatandaşımız ne karar verirse herkes buna saygı duyacak. En büyük güç vatandaşın iradesidir. Ben hem adayım hem de vatandaş. Kendi vatandaşlık görevimi de yaparak oy kullandım. Burada gayet güzel bir seçim atmosferi var. Bütün adaylara teşekkür ediyorum. Seçimler, demokratik bir hava içerisinde, demokrasi şöleni deniliyor ya aynı o şekilde geçiyor. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TANSU ÇİLLER OYUNU KULLANDI

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, oyunu kullandı. Çiller, eşi Özer Uçuran Çiller ile birlikte oyunu kullanacağı Yeniköy İlkokulu’na geldi. Burada vatandaşlar ve sandık görevlileri ile selamlaşan Çiller, oy kullanacağı 2343 numaralı sandığa giderek, sıra bekledikten sonra kendisine verilen oy pusulası ve mühürle oyunu kullandı.

Çiller, sırada bekletildiği için özür dileyen görevlilere, "Milleti beklemek benim için şereftir. Aksini yapıp öncelik tanısaydınız kabul etmezdim, çok teşekkür ediyorum." şeklinde cevap verdi. Oyunu vermek için sırada beklediği sırada vatandaşlarla sohbet eden Çiller, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiller, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün çok güzel bir gün, eminim sandıkları milletimiz dolduracaktır. Umuyorum ki ülkemiz için her şey güzel olacak, inşallah hayırlı olsun." dedi.