Gündem AFAD'dan Düzce depremi açıklaması: 160 artçı deprem meydana geldi

AFAD'dan Düzce depremi açıklaması: 160 artçı deprem meydana geldi

Paylaş
AFAD'dan Düzce depremi açıklaması: 160 artçı deprem meydana geldi

AFAD, tarafından yapılan son açıklamada, ''Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 160 artçı deprem meydana gelmiştir.'' denildi.

AFAD'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 180 artçı deprem meydana gelmiştir. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgide an itibarıyla 93 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 16 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir.

Depremin üstünden 24 saat geçti, korkusu hala sürüyor Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin üstünden tam 24 saat geçti. Vatandaşlar korkudan evlere giremezken kimisi çadırlarda, kimisi de parkta yatarak sabah olmasını bekledi.

GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRECEKLER

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde çadır kentler kuruldu. Vatandaşlar geceyi çadırda geçirmek için hazırlıklarını yapıyor.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede en büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 138 artçı depremin yaşandığı öğrenildi. Meydana gelen depremin ardından bölgede AFAD, jandarma, emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 araç görevlendirildi. AFAD Lojistik deposundan bölgeye 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 489 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı, 480 yatak, 480 yastık-çarşaf seti ve bin 200 ısıtıcı sevk edildi. Vatandaşlar, kurulan çadırlarda geceyi geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Öte yandan, Düzce’de gece boyu yağışların etkili olması bekleniyor. Bölgede ekipler tarafından sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı devam ediyor.

Haberin Devamı

VALİ ATAY: OKULLARI CUMA GÜNÜ DE TATİL YAPTIK

Düzce Valisi Cevdet Atay il genelinde eğitim öğretime 24 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verildiğini açıklamasının ardından 25 Kasım 2022 tarihinde de okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler okullarımı cuma günü de tatil yaptık. Pazartesi günü okullarımızda görüşmek üzere" şeklinde paylaşım yaptı.

Böylece 24-25 Kasım 2022 günleri Düzce'de il genelinde tüm okullarda eğitime ara verildi.