Gündem Ağca'dan Vatikan'a mektup

Ağca'dan Vatikan'a mektup

Paylaş
Ağca'dan Vatikan'a mektup

18 Ocak'ta tahliye edilecek olan Ağca, sonrasında görüşmek için Vatikan'a mektup gönderdi

Mehmet Ali Ağca'nın, tahliye olduktan sonra görüşmek için Vatikan'a mektup gönderdiği, ancak bir cevap gelmediği belirtildi. Ağca'nın 30 yıldır mahkum olduğunu ve 18 Ocak Pazartesi günü tahliye olacağını hatırlatan avukatı Yılmaz Aboşoğlu, “Ağca’nın şu anda tehlikeli olduğunu hiç kimse söyleyemez. 30 yıldır tutuklu çünkü” dedi.

EL YAZISIYLA 2 SAYFA MEKTUP

Haberin Devamı

Aboşoğlu, Ağca’nın diğer vekili olduğu belirtilen avukat Gökay Çağlaralp Gültekin ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı Ağca’nın isteği üzerine düzenlediklerini anlatan Aboşoğlu, müvekkilinin ‘terörizme’ bazı değerlendirmelerinin yer aldığı el yazısıyla İngilizce yazdığı 2 sayfalık mektup ile basın toplantısının nerede, ne zaman ve ne şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten bilgi notunu basın mensuplarına gösterdi. Ağca'nın avukatlığıyla herhangi bir rant elde etme amacında olmadıklarını, azledildiklerine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen avukat Gültekin, Mehmet Ali Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’yı cep telefonu ile arayarak, konuşmayı basın mensuplarına da dinletti. Gültekin'in, kendilerinin Mehmet Ali Ağca’nın avukatlığından azledildiklerine ilişkin haberleri anımsatması üzerine Adnan Ağca, “Hayır, bizim 3 avukatımız var. Azletme olayı yok. Keşke avukatlar beraber hareket etseydi de bunlar olmasaydı” dedi.

Haberin Devamı

DİNLENMEK İSTİYOR

Bir gazetecinin Mehmet Ali Ağca’nın sağlık durumuyla ilgili sorusu üzerine avukat Aboşoğlu, “30 yıllık mahkumiyet hayatına rağmen hem fiziksel hem de psikolojik açıdan son derece sağlıklı. Bunu çıkınca siz de göreceksiniz” yanıtını verdi. ‘Aboşoğlu, “Tahliyeden sonraki sürece ilişkin değerlendirmede bulundu mu? Ankara’da mı kalacak, memleketine mi gidecek?’ sorusuna ise “Birkaç gün muhtemelen Ankara’da kalacak. Ondan sonrasını birlikte göreceğiz” yanıtı verirken, “Çıkınca en çok ne yapmak istiyor?” sorusuna da, “Dinlemek istiyor” karşılığını verdi.

13 OCAK'IN ÖZEL BİR ÖNEMİ VAR MI?
Mehmet Ali Ağca'nın, basın toplantısı için 13 Ocak gününü seçmesinin özel bir önemi olup- olmadığına ilişkin soruya avukat Gültekin, “Bu tarihinin mutlaka özel bir anlamı var. Bu açıklamaları kendisi yapacaktır” yanıtını verdi. “Ağca, Vatikan ile son zamanlarda iletişime geçti mi?” sorusuna ise Gültekin, şunları söyledi:

“Evet, ziyaret etmek için Vatikan'a mektup gönderdi. Ancak şu ana kadar mektuba herhangi bir cevap gelmedi.”

Gültekin, bir başka soru üzerine, “Müvekkilim, Sincan F Tipi Cezaevinden Pazartesi günü tahliye olacak. Başka bir yerden çıkarılması söz konusu değil. Ancak saat kaçta çıkar onu cezaevi yönetimi karar verecek” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

RÖPORTAJA KENDİSİ KARAR VERECEK

Avukat Gültekin, Ağca'nın dünya medyasından röportaj teklifleri alıp- almadığı sorusuna “Bizim bu konuda bilgimiz yok. Teklif geliyorsa bile cezaevine mektupla geliyordur. Röportaja kendisi karar verecek” dedi.

Yabancı bir basın kuruluşu muhabirinin “Mehmet Ali Ağca çok tehlikeli bir insan’ deseler ne dersiniz?” sorusuna Avukat Aboşoğlu, “Ağca'nın şu anda tehlikeli olduğunu hiç kimse söyleyemez. 30 yıldır tutuklu. Ayrıca, yaptığı açıklamalarda hep barış yanlısı olduğunu söylemiştir” diye konuştu.

Açıklamanın sonunda Mehmet Ali Ağca’nın İngilizce ve el yazısıyla yazdığı 2 sayfalık mektup basın mensuplarına dağıtıldı. Ayrıca Ağca’nın, avukatlarından basın toplantısıyla ilgili neler yapılması gerektiği yönünde 5 maddeden oluşan istek listesi oluşturduğu görüldü. Basın toplantısının yabancı medya mensuplarının da takip etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)