Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik: Srebrenitsa benzeri bir soykırım yaşanmaktadır

AK Parti Sözcüsü Çelik: Srebrenitsa benzeri bir soykırım yaşanmaktadır

Paylaş
AK Parti Sözcüsü Çelik: Srebrenitsa benzeri bir soykırım yaşanmaktadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Çelik, "Srebrenitsa'daki gibi soykırımla karşı karşıyayız." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

MKYK toplantımızda gündem maddesi olarak bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Gazze'de Türkiye'nin pozisyonu değerlendirildi. Seçim işleri başkanlığımız seçim takvimi için yetki istemiştir. Yetki verilmiştir. Takvimin nasıl işleyeceğine dair çalışmalar tamamlanıp paylaşılacaktır. Bu yetkilerin verilmesi ile seçim takvimi başlamıştır. Adayların ne zaman başvuracağına dair bir iki gün için kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Gözümüz kulağımız Gazze'de. Hukuk ve insani açısından tüm yönleri ile konuyu değerlendirdik. Srebrenitsa'daki gibi soykırımla karşı karşıyayız. 32 gündür Gazze şeridini bombardıman altında tutuyorlar. Maalesef ölü sayısı 10 bine yükseldi. 4 bini çocuk 3 bini kadınlardan oluşuyor. Çocuk ve kadın olan 7 bin kişinin vahşi saldırılar karşısında dünya ayağa kalkmalıydı. Tüm bunlar savaş suçu niteliğinde gelişmelerdir. Bu soykırımdan başka bir şeyle ifade edilemez. BM bunları dehşet duygusu ile ifade ediyor. Tüm bunlara rağmen sürecin gidişatına müdahil değil.

Haberin Devamı

Tasarılar bloke edilerek bu tablo ortaya çıkıyor. 120 ülke ateşkes çağrısı yaptı. Bosna ve Srebrenitsa'daki süreç ortaya çıktı. Ukrayna ve Filistin için iki ayrı yaklaşım ortaya konulmuştur.

Bütün uluslararası toplumu cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vermeye davet ediyoruz. Katliam yapıyorsunuz dediğimizde siz hamas'a destek veriyorsunuz diyorlar. Netanyahu, Tevrat'tan alıntı yaparak dini yaptıklarına alet ediyorlar. Tevrat'ı ve incil'i de hedef alıyorlar aynı zamanda. Cumhurbaşkanımız bunu din savaşına çevirmeyin dedi. Bütün dünyayı ateşe atacak sorumsuzlukla hareket etmekteler.