Gündem Baldız cinayetinde korkunç detay

Baldız cinayetinde korkunç detay

Paylaş
Baldız cinayetinde korkunç detay

Antalya’da eniştesi Zeynel Boyacı tarafından öldürüldükten sonra boş araziye gömülen Zeynep Ece Aksay’ın babası Mustafa Aksay, şüphelinin eşi olan kızı İlknur Boyacı’ya ev hapsi verilmesine tepki gösterdi. Kızı İlknur Boyacı’nın kendilerini yanlış yönlendirdiğini söyleyen Aksay, “İlknur’a, Zeynep Ece’yi sorduğumda bana kardeşinin iyi olduğunu ve kendisini gizli numaradan aradığını söyledi” dedi.

Antalya ’da kayıp motokurye Ali Diken’in (32), arkadaşı Zeynel Boyacı (33) tarafından öldürülüp, boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Diken’in cesedinin bulunduğu arazide, Boyacı’nın kayıp olarak aranan baldızı Zeynep Ece Aksay’ın (26) da cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili Zeynel Boyacı tutuklanmış, eşi İlknur Boyacı hakkında ise ev hapsi kararı verilmişti. Zeynel Boyacı ifadesinde, Diken’i eşi ile ilgili kötü konuşması üzerine iple boğarak, baldızını ise uyuşturucu kullandığı ve başka biriyle ilişkisi olduğu için evinde döverek öldürdüğünü itiraf etmişti.

Haberin Devamı

‘KIZIM BİZİ OYALADI’

Zeynep Ece’nin babası Mustafa Aksay, kızı İlknur Boyacı’ya ev hapsi verilmesine tepki göstererek, “İlknur’a ’Kardeşinden haberin yok mu?’ dediğimde ’Baba sana söylemedim mi Ece iyiymiş. Beni gizli numaradan arıyor’ dedi. Kızım İlknur yanlış yönlendirdiği için bulunması bu kadar gecikti. Damadım kızımı öldürdükten sonra bizimle oturdu, soframızda ekmeğimizi yedi, bize kızımı ararken yardım etti” diye konuştu. Anne Fatma Aksay ise “Yüreğim parçalanıyor. İlknur, ’Gelecek anne, telefon açtı’ diyerek bizi oyaladı. Kızımı evlatlıktan reddediyorum. En ağır cezayı alsın” dedi. Adem AKALAN/DHA