Gündem Batan geminin mürettebatı için arama sürüyor! Kayıp denizcinin son mesajı ortaya çıktı: Hakkınızı helal edin

Batan geminin mürettebatı için arama sürüyor! Kayıp denizcinin son mesajı ortaya çıktı: Hakkınızı helal edin

Paylaş
Batan geminin mürettebatı için arama sürüyor! Kayıp denizcinin son mesajı ortaya çıktı: Hakkınızı helal edin

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtınada batan Kafkametler gemisinin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp 11 mürettebatın yakınlarının bekleyişi sürüyor. Gemide yağcı olarak görev yapan Ömer Hebip’in (42) dayısı Soner Bebek, “Dünden beri buradayız, hayırlı haberleri bekliyoruz ama pek ümidimiz yok. Herkes elinden geleni yapıyor. Bütün aile buraya geldik, abimler ablamlar buradayız” dedi. Öte yandan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine mesaj atarak helallik istediği ortaya çıktı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi battı. Kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatıldı. Dün, gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta’nın karaya vuran cansız bedeni bulundu.

Haberin Devamı

DALGIÇLAR HAZIR EDİLDİ

Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma, polis ve AFAD tarafından kayıp 11 kişiyi arama çalışmaları 3’üncü günde de sürerken, bölgede dalgıç timleri de hazır bekletiliyor. Deniz ve hava koşulları uygun olunca, dalgıçların da deniz dibinde çalışma yapacağı belirtildi.

"HAYIRLI BİR HABER BEKLİYORUZ AMA ÜMİDİMİZ YOK"

Kayıp mürettebattan gemide yağcı olarak çalışan Ömer Hebip’in ailesi, dün Ereğli ilçesine gelerek çalışmaları izlemeye başladı. İstanbul’dan bütün ailesinin geldiğini söyleyen Hebip’in dayısı Soner Bebek, “Arkadaki aramada benim yeğenim var. Dünden beri buradayız, hayırlı haberleri bekliyoruz ama pek ümidimiz yok. Herkes elinden geleni yapıyor. Bütün aile buraya geldik, abimler ablamlar buradayız. Valilik, şirket sahipleri bizimle görüştü, herkes elinden geleni yapıyor. Fırtınadan bir gün önce beni aramıştı, en son o zaman konuşmuştuk. Mutluydu, havadan sudan sohbet ettik. Bekardı. Biz kazayı televizyondan öğrendik. Bizi birebir arayan olmadı. Kendi imkanımızla bulup buraya geldik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"HAKKINIZI HELAL EDİN, BATIYORUZ"

Gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettebattan Mustafa Nacar'ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin en son babasına ''Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz'' yazılı mesaj gönderdiğini ifade etti.

Mesajın ardından defalarca kez telefonla aramalarına rağmen ağabeyine ulaşamadıklarını anlatan Ahmet Nacar, ''Ağabeyim Mustafa sabah saat 10:09 sıralarında, babam Mehmet Nacar'ın telefonuna, 'Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz' yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu. Defalarca kez telefonla aradık ama ulaşamadık. Şu an elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Hiçbir haber yok, bilgi yok'' diye konuştu. Baba Mehmet Nacar, mesaja bakarak gözyaşı dökerken oğlundan gelecek umutlu haberi bekliyor.

Kayıp geminin güverte sorumlusu Tamer Özer'in çocukları Atınç ve Alper Özer de, mendirekte çalışmaları takip ederek, umutla gelecek haber bekliyor. Atınç Özer ise "Ben sabah sabah 08:42 gibi babamın telefonu aradım babamı. Çalıyordu. Sonra saat 10:30-11:00 gibi aradım telefonuna ulaşamadım. O aralarda muhtemelen boğulma, panik anları vardı herhalde. Sonra iletişimiz kesildi. Babam güverte sorumlusuydu. Ereğliliydi" dedi.

Haberin Devamı

Gemi batığına ulaşıldığı yönünde bilgi geldiğini de belirten Atınç Özer, ''Geminin en son çarptığı mendireğin orada gemi batığı tespit edildi deniyor ama şu an resmi bir açıklama olmadı'' ifadelerini kullandı.

BATAN GEMİNİN BİR BÖLÜMÜ BULUNDU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtınada batan 'Kafkametler' isimli Türk gemisindeki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları sürerken, gemiye ait parçaların bir kısmı bulundu.

AFAD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Geminin konumunu tespit edildiğini söyleyen AFAD Başkanı Okay Memiş, dip görüş seviyesinin 25 cm'e kadar küçüldüğünü belirterek, "Asıl odağımız 11 mürettebatın bulunması. Diğer konular çözülür, hallolur. Yeter ki cana bir şey gelmesin. Arama kurtarma faaliyetlerimize 7/24 devam ediyoruz" dedi.

Memiş sözlerine şöyle devam etti;

Haberin Devamı

Geminin yerini tespit ettik, 25 metre derinlikte. Dalgıçlarımızla yeni bilgiler almaya çalışıyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını burada seferber ettik. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üstünde.

Vatandaşlarımızı sağ olarak değerlendirik bütün arama-tarama çalışmalarımızı buna göre yürütürüz. Mürettebattan bir haber alamadık.