Gündem Bu cümleyi kurdu serbest kaldı: İstesem onu öldürürdüm

Bu cümleyi kurdu serbest kaldı: İstesem onu öldürürdüm

Paylaş
Bu cümleyi kurdu serbest kaldı: İstesem onu öldürürdüm

Bu cümle, husumetlisini 6 kurşun sıkarak yaralayan bir suçlu tarafından mahkemede söylendi. 18 yıl hapsi istenen suçlu, "Suç kayıtlarıma bakarsanız siz de bunu anlarsınız hakim bey" diye de devam etti. Mahkeme heyeti de yaralama, ruhsatsız silah taşıma, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan kaydı bulunan bu adamın tahliyesine karar verdi.

Bursa Osmangazi'de geçen yıl nisan ayında Emir Çullu (29), Gökdere Hamamı'nın önünde husumetlisi olduğu Ercan Demirkıran’ın akrabaları ile karşılaştı. Çullu, grup arasında bulunan tanıdığı Tolga Demirkıran’a, "Ercan nerede biliyor musun?" diye sordu. Olumsuz yanıt alan Çullu ile Tolga Demirkıran'ın arkadaşları arasındaki tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Çullu, ruhsatsız tabancasıyla Tolga Demirkıran’a 6 el ateş etti. 

Haberin Devamı

BENİ VURACAK SANDIM

Bacağına mermi isabet eden Tolga Demirkıran yaralandı. Yakalanıp tutuklanan Emir Çullu hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önceki gün yapılan duruşmada Emir Çullu, "Kavga sırasında Tolga Demirkıran elini beline götürdü. Ben de, 'Silahını çıkartıp beni vuracak' düşüncesiyle korkutmak amacıyla ateş ettim. Amacım öldürmek değildi" dedi.

BAŞKA SUÇTAN TUTUKLU

Emir Çullu savunmasına "İstesem öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakınca bunu anlarsınız hakim bey" diyerek devam etti. Çullu'nun yaralama, ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu ticareti gibi suçlardan çok fazla kaydı vardı. Mahkeme heyeti delillerin toplanması ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliye kararı verdi. Uyuşturucu ticareti suçundan da tutuklu bulunan Çullu şimdilik cezaevinde kalmaya devam edecek.

Haberin Devamı