Gündem Çayda boğulan kardeşlerin cesedi çıkartıldı

Çayda boğulan kardeşlerin cesedi çıkartıldı

Paylaş
Çayda boğulan kardeşlerin cesedi çıkartıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, Simav Çayı'nda boğularak yaşamını yitiren üç kardeşten Erdoğan (25) ve Raşit Bozkurt'un (22) da cesetlerine ulaşıldı

Balıkesir’in Köseler Köyü’nde yaşayan oto tamircisi Erdoğan Bozkurt, kardeşleri kaynakçı Raşit Bozkurt ve 18 yaşındaki Ali Bozkurt ile birlikte, pazar günü saat 10.00 sıralarında, balık tutmak için Kepsut İlçesi yakınlarındaki Simav Çayı’nın Kışla Mevkisi’ne gitti.

Üç kardeşin telefonlarına cevap vermemeleri ve akşam eve dönmemeleri üzerine yakınları durumu jandarmaya bildirdi.

Gece boyunca el feneri ile bölgede arama yapan jandarma, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ali Bozkurt’un 10 V 0388 plakalı motosikleti ile kardeşlerinin geldiği 10 AC 323 plakalı otomobile ulaştı.

Jandarma, üç kardeşin kıyafetlerinin otomobilde olması nedeniyle, serinlemek için suya girmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde durarak, Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) ve Bursa Bölge Jandarma Komutanmığı’ndan getirilen iz takip köpeği istendi.

Üç dalgıçla yapılan 7 saatlik aramanın sonunda ilk olarak Ali Bozkurt’un cesedine ulaşıldı. Havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına son verildi.

AFAD, bugün sabah saatlerinde 5 dalgıçla yeniden arama çalışmalarına başladı. Saat 09.00’da Erdoğan Bozkurt, 1.5 saat sonra da kardeşi Raşit Bozkurt’un cesedi bulundu.

İki kardeşin cesetleri, otopsi yapılmak üzere Kepsut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hilmi DUYAR-Selman SAKALLI/DHA