Gündem Çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısına dikkat! Hastaneler doldu

Çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısına dikkat! Hastaneler doldu

Paylaş
Çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısına dikkat! Hastaneler doldu

Son 10 günde viral enfeksiyonlarda yoğun artış yaşandı ve çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısı baş gösterdi. Prof. Dr. İbrahim Etem Pişkin iki mikroba dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Etem Pişkin, son 10 günde viral enfeksiyonlarda yoğun artış olduğunu ve çocuklarda halsizlik ve eklem ağrısına dikkati çekerek şu bilgileri verdi:

“Özellikle influenza ve rinovirüs dediğimiz mikroplarda belirgin artış var. Çocuklarda ateş 40 dereceye kadar yüksek seyrediyor. Servisimiz tam doluluk oranıyla çalışıyor. Yoğun bakımlarımızda yeniden artış görüyoruz. Son 10 gündür yoğun bir artış var; bu hastalıkların çoğu virüslere bağlı. Bu salgın damlacık yolu ile bulaştığı için okullarda, kreşlerde çok belirgin bir bulaş oluyor. Hasta sayısı gün geçtikçe artıyor. O yüzden mümkün olduğunca bu hastalık semptomları gösteren çocuklarımızın izole olmaları, okula gitmemeleri ve maske kullanmaları gerekiyor."

Haberin Devamı