Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adımları sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adımları sürdüreceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliler için adımları sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyleyerek, "Depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durmadan çalışacağız. Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Elazığ’a gelerek, partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingine katıldı. Alanı dolduran yaklaşık 65 bin kişiye seslenen Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte AK Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ve 10’u ilçe, 9’u belde, 20 belediye başkan adayına destek istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meydanda ‘Ne kadar Gakkoş var?’ diye sordum. 65 bin kişi var dediler. 65 bin Gakkoş’un olduğu yerde Elazığ seçimlerini kim kazanır. Evelallah Gakkoşlar kazanır. Elazığ’a geçen sene 1 Nisan’da gelmiştim. Hem deprem konutlarının temelini atmış hem de önceki afet konutlarının kuralarını çekmiştik. Akşamında da depremzede kardeşlerimizle iftar açmıştık. Bu vesileyle 6 Şubat ve diğer depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle yadediyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaklaşık 11 ay sonra Elazığ’da bulunmanın, sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyim. Öncelikle Gakkoşlara şükran borcumuzu ödemek isterim. Elazığ, mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 56, Cumhurbaşkanlığında ise şahsımıza yüzde 67,2 oranında destek verdi. Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde oy oranlarıyla Gakkoşlar bir kez daha bu kardeşinin yanında yer aldı. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Desteğiniz, ahde vefanız için Rabbim sizlerden razı olsun. Gakkoşlar sevdi mi tam sever” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘GİRİLEMEZ DENİLEN NE KADAR YER VARSA HEPSİNE GİRDİK’

Elazığ’ın kendilerinden desteğini esirgemediği sürece kimsenin bileklerini bükemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden aldığımız güçle, ülke ve millet düşmanlarına kaçtıkları dağları, saklandıkları mağaraları dar ediyoruz, dar. Bunların inlerine giriyor muyuz? Gabar’da, Tendürek’te girdik mi? Bundan sonra da gireceğiz. Bu milletin evlatlarına asla ihanet edilemez. Sınırlarımız içinde veya dışında nerede bir terörist varsa tepelerine tepelerine biniyoruz. Uzun yıllar terörle, çatışmalarla, karakol ve köy baskınlarıyla anılan yerlerde hamdolsun artık huzur ve güven hakim. Bir dönem teröristlerin cirit attığı dağlarımızda, Cudi’de, yaylarımızda bugün ülkemizin ve dünyanın farklı köşelerinden turistler korkusuzca geziyor. Girilemez denilen ne kadar yer varsa hepsine girdik, hepsini temizledik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘BİRİLERİNİN SURİYE’DE ‘TERÖRİSTAN’ KURDURMA HAYALLERİ VARDI’

Terörle mücadelede yılın 365 günü operasyonların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. Sınırlarımızın dışında terör bataklıklarını da yavaş yavaş kurutuyoruz. Birilerinin bölücü örgüte Suriye’de ‘teröristan’ kurdurma hayalleri vardı. Gerçekleştirdiğimiz harekatlarla bu planları yırttık attık. Aynı şekilde Irak’taki operasyonlarımızda hamdolsun hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla ilerliyor. Allah’ın izniyle orada güzel neticeler alacağız. Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan kiralık katil sürülerinin kökünü er ya da geç ama mutlaka kurutacağız. Batılı efendilerin güvenip topraklarımıza göz dikip, bizi bölmeye çalışanlardan bunun hesabını misliyle soruyoruz ve soracağız. Elazığ, terörle mücadelede en çok şehit veren illerimiz arasında yer alıyor. Elazığlı vatan evlatları canları ve kanları pahasına karşı bölücü alçaklara karşı yıllarca kahramanca mücadele etti. Can verdiler ama canlarından aziz bildikleri cennet vatanımıza alçakları uğratmadılar. Türkiye üzerine ameliyat yapılmasına müsaade etmediler. Elazığlı yiğitlere ve emanetlerine olan minnet borcumuzu inşallah terörü sonsuza dek bitirerek ödeyeceğiz. Türkiye terörle mücadele konusunda hiç olmadığı kadar kararlı azimli ve dirayetlidir. Her zaman söylüyoruz. Söz konusu vatanımızın bekası, devletimizin bütünlüğü, milletimizi huzur ve emniyetiyse bizim kimseyi gözümüz görmez. Buradan bir kez daha Elazığ’a iradesine istikbal ve istiklaline sahip çıktığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘2028’DE KAAN’I SAVAŞ UÇAĞI FİLOMUZA DAHİL ETMEYE BAŞLIYORUZ’

Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide, savunma sanayiinde, ihracatta, istihdamda, üretimde, çevre ve şehircilikte hamdolsun sürekli yeni başarılara imza atıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda 5’inci nesil savaş uçağımız ‘KAAN’ gökyüzüyle buluştu mu? Türkiye böylece dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer aldı. Nerede bu CHP ya? Nerede diğerleri? İnşallah 2028 yılında ‘KAAN’ı savaş uçağı filomuza dahil etmeye başlıyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız ve Elazığ’ı da etkileyen depremlere, bölgemizdeki çatışmalara rağmen 2023 yılında Türkiye yüzde 4,5 büyüdü. Milli gelirimiz 1 trilyon barajını aşarak 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. İhracatımız düzenli bir şekilde artmaya, cari açığımız istikrarlı bir şekilde iyileşmeye devam ediyor. Buraya Malatya’dan geliyoruz. Malatya gümbür gümbür 31 Mart’a hazırlanıyor. İstihdam konusunda da hamdolsun güzel bir yerdeyiz. Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok. Ekonomimizin temel direkleri son derece sağlam, dirençli ve güçlü. Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığıdır. Kovid salgını ve ardından Rusya- Ukrayna arasında başlayan savaşın olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. Bugün Avrupa’sından Amerika’sına kadar enflasyonu dizginlemek için çeşitli adımlar atıyor, çareler arıyor. Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Dahası dünyanın genel gidişatı da bu süreci oldukça zorlaştırmakta. Türkiye olarak amacımız, üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden tekrar tek haneli oranlara düşürmektir. İnşallah biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak aynısını yine başaracağız. Tüm bunları söylerken elbette her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların hepsini görüyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek adımları attık, atıyoruz. Sene başından önce her bir emeklimize 5’er bin lira ödeme yaptık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin maaş zam oranlarına yüzde 12 ilave artış yaparak memur emeklilerimizle aynı seviyeye getirdik. Tüm emeklilerimiz 2024 ilk 6 ay için yüzde 49,25 zam almış oldu. En düşük emekli aylığını ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardık. İlk kez bizim uyguladığımız bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Sadece bu iyileştirmeler için kullandığımız ilave kaynak 300 milyar lirayı buldu. Bütçe imkanlarımız genişledikçe inşallah çok daha fazlasınız yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘BİZ MUHALEFET GİBİ HAYAL TACİRİ DEĞİLİZ’

Haberin Devamı

Emeklilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Emeklilerimizin şunu bilmesini isterim; biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Biz sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz. Şimdiye kadar insanımıza karşı hep dürüst olduk. Hasbi ve harbi davrandık. Gönül diliyle açık yüreklilikle konuştuk. İnşallah el ele verecek ve sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Yeter ki aramıza kimseyi sokmayalım. Yeter ki birliğimizi beraberliğimiz muhafaza edelim. Gerisi Allah’ın izniyle kolaydır. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak tek gayemiz sizlere hizmettir. Ülkemizi büyütmenin, şehirlerimizi geliştirmenin, vatandaşımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturmanın derdindeyiz. Belediyelerde her biri şanla şerefle 30 yıllık tecrübeye sahibiz. İktidardaki 21 yıllık hizmet yolculuğumuzda ise daha önce hayal edilmeyen nice yatırımı eseri, projeyi ülkemize kazandırdık. Ülkemizin eksiklerini gidermekle kalmadık. Her alanda Türkiye’yi tarihinin en büyük kalkınma ve yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Rakiplerimiz son 21 yılı bizi engellemekle yatırımlara kara çalmakla geçirdi. Bizim ak dediğimize kara diyerek, mahkeme kapılarında nöbet tutarak yıllarını harcadılar, sorumlu siyaset nedir, nasıl yapılır bir türlü öğrenemediler. ‘Armut piş ağzıma düş’ anlayışının getirdiği tembellikten kendilerini bir türlü kurtaramadılar. Bugün de aynı tavrı sergiliyor. Aynı iş bilmezlikle günlerini geçiriyorlar. Deprem başta olmak üzere ülkenin onca derdi varken, bölücü örgütün güdümünde hareket edenlerle, kapalı kapılar arkasında arsa pazarlığı yapar gibi belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği pazarlığı yapıyorlar. Şahsi kariyerleri dışında, kendi çıkarları dışında, rantı bol belediyeleri kapışmak dışında gündemlerinde hiçbir şey yok. Öyle bir hale geldiler ki, millet adeta pembe dizi izler gibi bunların kavgalarını, ayak oyunlarını birbirleri hakkındaki atıp tutmaları izliyor. Güya siyaset yapmaya yeltendiklerinde de tıpkı bedelli askerlik haklarını kullananlar gibi, vatandaşımızın bir kesimine açıkça hakaret ediyorlar. Biz artık CHP’nin başını çektiği muhalefetle ilgilenmiyoruz.”

Kendi gündemlerinde sadece hizmet olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim gündemimizde depremin yaralarını sarmak var, ekonomide karşılaştığımız sıkıntılar var. Bizim gündemimizde Gazze başta olmak üzere bölgemizdeki katliamlara çözüm bulmak var. Bizim gündemimizde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek var. Gerisi bizim nezdimizde hükümsüzdür. Eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla Elazığ’a 137 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 243 adet yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda şehrimize 6 bin 677 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları kazandırdık. 18 bin 400 kişi kapasiteli Atatürk stadyumuyla birlikte 44 spor tesisi yaptık. Uluslararası İpekyolu Gençlik ve Çocuk Çalışmaları Merkezi’ni kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta bin 38 yataklı Fethi Sekin Şehir Hastanesi ile birlikte 9’u hastaneden oluşan 45 sağlık tesisinin yapımını tamamladık. Şimdi de Fırat Üniversitemize 800 yataklı bir hastane yapmak için çalışmalara başladık. Ayrıca 150 yataklı Palu Devlet Hastanesi başta olmak üzere 4 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. TOKİ vasıtasıyla deprem konutları dahil 33 bin 796 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 5 bin 615 konutun yapımına devam ediyoruz. Depremlerin yol açtığı yıkımların ardından 3 bin 575 adedi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 30 bin 112 konutun da yapımına başladık. Bunlardan 25 bin 399’unu bitirdik. Şubat ayı içerisinde 2 bin 255 konutumuzun kuralarını çektik, depremzede kardeşlerimize teslim ettik. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 22 bin 512 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Ayrıca söz verdiğimiz 7 millet bahçesinden 6’sını tamamladık. 33 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 365 kilometreye çıkardık. Toplam 51 adet köprü inşa ettik. Pertek köprüsü proje ihalesini yaptık ve çalışmalara başladık. Malatya- Elazığ ve Elazığ- Diyarbakır hızlı tren projelerimizin etüt ve proje çalışmalarına devam ediyoruz. Elazığ’a 26 baraj, 14 sulama tesisi, 3 yeraltı depolama tesisi, 53 taşkın koruma tesisi, 4 arazi toplulaştırması projesi ve 8 hidroelektrik santrali kazandırdık. 3 barajın ise yapımı sürüyor. İstihdamı desteklemek için Elazığlı işverenlere 2 milyar tutarında prim desteği verdik. Enerjide, Akçakiraz, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, merkez, Palu, Sarıcan ve Sivrice’ye doğalgaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Keban’a doğalgaz arzını sağlayacağız. Beraber bunları yapacağız. Belediye başkan adaylarımızı ben sizlere emanet ediyorum.”

Malatya’nın bugüne kadar kendilerini hiçbir mücadelede yalnız bırakmadığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu defa da Türkiye'nin hızlanan inşasında Malatya'yla birlikte yol yürümekten şeref duyuyoruz. Malatyalı kardeşlerim kimin kendisine gönül verdiğini kimin şahsi hesaplar peşinde koştuğunu çok iyi biliyor. Bizim bildiğimiz Malatya insanı karakterli olur, mert olur, sözünün eri olur. Pusulasını şaşıranları, Kandil’le demlenmeyi marifet sayanı, teröristlerle sarmaş dolaş olanı Malatya affeder mi? Eser ve hizmet siyasetiyle demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla şehrini geliştireni Malatya unutur mu. Hak ve özgürlük alanını genişleterek kendini öz yurdunda garip bırakmak isteyenlere dersini vereni Malatya terk eder mi? Dünyada başı dik şekilde dolaşmasını sağlayanın, bayrağının hep dalgalanması ve ezanların hiç susmaması için çalışanı Malatya ihmal eder mi? Depremle sarsılan nice sevdiklerini toprağa veren, evi, iş yeri hasar gören kardeşlerine yeniden hayata sarılma umudu vereni Malatya bırakır mı” ifadelerine yer verdi.

Asrın felaketinde Malatya’da 78 bine yakın konut ile 25 bini aşkın köy evi, 27 bini aşkın ahır ve ticari alanın zarar gördüğünü de anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehrimize 85 bine yakın çadır gönderdik, 36 bini aşkın konteyner kurduk. Yapılan çalışmalar sonunda Malatya'da 20 bini kırsalda kalanı şehir merkezlerinde olmak üzere yaklaşık 70 bin hak sahibi belirlendi. Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Hâlen şehrimizde 48 bin 837 konutun yapımı sürüyor. Yerinde dönüşüm için 32 bin 583 Malatyalı kardeşimiz başvurdu. Hatta bunlardan 500'ü konutlarını inşa etmeye başladılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şehir merkezindeki meydan ve iş yeri düzenlemelerini yapıyor. Yeni camii çevresinde, buğday pazarı civarında, Akpınar meydanı, emeksiz caddesi arasında, İnönü caddesi boyunca, valilik çevresinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeşilyurt'ta da pek çok mahallede proje çalışmaları devam ediyor. İmar ve inşa çalışmaları için şehrimize 6 milyar lira ilave destek sağladık.”

Amaçlarının önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerinin konut ve ticari işyerlerini teslim etmek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine depremzede şehirleri geleceğe hazırlayacak farklı üretim tesislerini de hayata geçirdiklerini söyledi. Bu anlayışla savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesi şehirlere yoğunlaştırdıklarını dile getiren Erdoğan, “Aselsan firmamız Malatya'da elektronik bakım onarım ve elektronik kart dizgi tesisi kuruyor. Alt yapısı ve üst yapısıyla depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız” dedi.

Deprem bölgesi genelindeki faaliyetleri binden fazla şantiyede 110 bin personelle yürütüldüğünü de kaydeden Erdoğan, bugüne kadar teslim ettikleri 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacaklarının da müjdesini verdi. Yılsonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını da aktaran Erdoğan, “Yine deprem bölgesi genelinde yerinde dönüşüm projelerine başvurular 255 bini buldu. Hibe yanında 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli kredi desteğini de içeren bu projelerin ruhsatından inşasına kadar tüm safhalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız vasıtasıyla denetliyoruz. Velhasıl depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Türkiye'nin maruz kaldığı onca terör saldırısının, darbe girişiminin, gizli açık kuşatmanın üzerine yaşadığı deprem felaketinin elbette maddi manevi ağır bir maliyeti oldu. Bunca insan kaybının şehirlerin sizin gördüğü ağır hasarın altından kalkmak kolay değil. Dünyanın bir başka ülkesi bizim yaşadıklarımızı yaşasa emin olun tekrar toparlanması on yıllar sürer. Hamdolsun biz asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin üstesinden geliyoruz. Allah'ın izniyle Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi eskisinden daha güvenli, huzurlu, canlı, hareketli hale getirmekte kararlıyız. Vefat edenleri elbette geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları daha iyisiyle yerine koyacak güce azme dirayete sahibiz Tıpkı yaşadığımız diğer sınamalar gibi depreminde bizi hedeflerimizden koparma asla izin vermeyeceğiz. Türkiye diplomasiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle, sosyal yapısıyla dünyanın en büyük ülkeleri arasındaki yerini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malatya şahidimiz olsun ki milletimizin desteği ve duası arkamızda olduğu müddetçe de bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasının önüne kimse geçemeyecektir. Türkiye 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimlerde şehirlerini yönetecek belediye başkanlarını, meclis üyelerini, mahallelerindeki veya köylerindeki muhtarlarını seçecek. Cumhur ittifakı olarak bu seçimde de büyük şehirlerde ve illerimizin bir kısmında işbirliği yapıyoruz. AK Parti'nin belediyecilik konusundaki becerisini ve tecrübesini kimseyle tartışmayız. Her görev gibi Belediye Başkanlığı da hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Bayrağı devralan arkadaşlarımız emaneti haleflerine teslim edene kadar ülkesi, milleti, şehri için canla başla çalışacaktır. Malatya Büyükşehir'de ve ilçelerimizin bir kısmında işte böyle bir değişim oldu. Dün şehrimize hizmet eden kardeşlerimizi nasıl destekledik isek bugün vazifeye talip kardeşlerimizin de aynı şekilde yanlarında olacağız" İfadelerine yer verdi.

Konuşmasında üstü kapalı Yeniden Refah Partisi’ni de eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

“Tabi bu arada ülkemizin pek çok il ve ilçesinde şöyle bir manzarayla karşı karşıya kaldık. Partimizin eski belediye başkanlarını, eski milletvekillerini, eski teşkilat mensuplarını aday göstererek kendileri kazanmak değil bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir, aday olabilir. Biz kendi ittifakımızdan, kendi partimizden, kendi adaylarımızdan sorumluyuz. Ancak hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyan ve imalarla bizim bölgemizde yürümeye kalkanlara da müsaade etmeyiz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Tüm hayatımızı ülkemize, insanımıza, şehirlerimize eser kazandırmaya adadık. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir hayırlı hizmetiniz olmayacak, hiçbir insanın hayatına olumlu yönde katkı yapmayacaksınız. E sonra sadece yalan yanlış konuşarak sadece haksızca eleştirerek siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse emek ve heyecanla hazırlanmış vizyonu programı projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir. Sadece ötekine veriyorsa 5 fazlası benden yalanıyla ülkede güven ve istikrar iklimini bozmaktan başka bir iş yapmayan bu kafaların elinde heder olan yıllarımıza ve imkanlarımıza acıyarak bakıyoruz. Maalesef son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajlara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum”

Yaklaşan Ramazan Ayı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mübarek Ramazan'a sayılı günler kaldı. İnşallah önümüzdeki Pazar gecesi ilk sahurumuza kalkıyor pazartesi günü ilk iftarımızı yapıyoruz. Bu mübarek ayda tutacağımız oruçlarımızı ve yapacağımız ibadetleri Allah şimdiden kabul eylesin. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta Milli İrade Bayramı'na da beraberce ulaşmak istiyoruz. Bunun için Ramazan'ı çok iyi değerlendirmemiz rahmetinden ve bereketinden istifade etmemiz gerekiyor. Malatya'nın ülkenin ve milletin hayrına olan her hususta yaptığı gibi bu konuda da en ön safta yer alacağına inanıyorum. Eser ve hizmet siyasetimizin gerisinde vatan toprağının her karışını ve insanımızın tamamını kuşatan bir müktesebat vardır. Bizim siyaset ahlakımız söylediğini yapma, yapmayacağını söylememe üzerine kurulu. Bunun en büyük ispatı da geçtiğimiz 21 yılda yaptıklarımızdır” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde Malatya’da yapılan yatırım ve projelere de değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde Malatya'ya yaklaşık 149 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 5 bin 739 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci bir devlet Üniversitesi olarak Turgut Özal Üniversitesi'ni açtık. Gençlik ve Sporda 9 bin 170 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Bir stadyum ile 60 adet spor tesisi inşa ettik. Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 7,5 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta toplam bin 640 yataklı 16 hastanenin de aralarında bulunduğu 71 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk. TOKİ vasıtasıyla 24 bin 98 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 4 bin 859 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz 8 millet bahçesinden 5'ini tamamladık. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 464 kilometreye çıkardık. Bünyesinde 23 adet köprü bulunan Malatya Çevre Yolumuzun Hekimhan yol ayrımına kadar olan 26 kilometresini hizmete sunduk. Bu yılsonuna kadar inşallah Battalgazi yol ayrımına kadar olan kesimi trafiğe açıyoruz. Ayrıca şehir girişindeki Beylerderesi viyadük köprüsünün ve kuzey kuşak alternatif köprü ve yollarının yapımına devam ediyoruz. Kömürhan köprüsü tüneli ve bağlantı yolunu yine yeni Tohma Şehit Gaffari Güneş köprüsünü hizmete açtık. Malatya ve Sivas'ın birbirine bağlayan 8 adet tünel ve 14 adet köprüsüyle seyahat süresini 35 dakika azalttık. 104 kilometrelik Malatya-Hekimhan yolunu tamamladık. Elazığ yolundaki Battalgazi kavşağı bağlantı yolu ve Hanımınçiftliği köprüsünü bitirdik. Sivas-Malatya hızlı demir yolunun etüt projesini tamamladık. Malatya Elazığ hattıyla ilgili etüt çalışmalarımız devam ediyor. Deprem dolayısıyla hasar gören Malatya-Nurdağı demiryolu kesimindeki çalışmalar sürüyor. Modernize ettiğimiz Malatya havalimanımızın 2003 yılında 89 bin olan yolcu trafiği geçtiğimiz sene ne oldu biliyor musunuz? 730 bini geçti. Malatya'ya 15 baraj bir gölet 20 sulama tesisi bir yeraltı depolama tesisi, 50 taşkın koruma tesisi, 4 arazi toplulaştırması ve 10 adet HES inşa ettik. 6 barajın yapımı sürüyor. İnşaat safhasında yer alan 4 tesisimiz ile toplam 206 bin dekar arazide sulama yapılacak. Malatyalı çiftçilerimize toplam yaklaşık 28 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Şehrimize bir teknopark 4 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk. Büyüklüğü 120 hektarı bulan bir alanı Battalgazi Yeniköy Sanayi Bölgesi olarak ilan ettik. Lisanslı kuru kayısı deposunu şehrimize kazandırdık. Çalışan ve üreten gençler programında başlanan ve bin kişinin çalışacağı tekstil tesislerinden üçü tamamlandı, biri de yakında bitiyor. İstihdamı desteklemek için Malatya'daki işverenlere toplam 3,5 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Enerjide Akçadağ'da, Arapgir'de, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt'a doğalgaz arzını sağladık. Bu yıl içinde Arguvan ve Kale, daha sonra da Doğanyol ve Pütürge'de doğalgaz arzını sağlayacağız. Görüldüğü gibi Malatya'ya getirdiğimiz yatırımlar ne kadar özetlersek özetleyelim anlatmakla bitmiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Malatya’daki belediye başkan adaylarını tek tek sahneye çağırarak tanıttı. Erdoğan, Malatyalıların 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı’na rekor oyla destek olacaklarından emin olduğunu da söyledi.