Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Bayramdan sonra açıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Bayramdan sonra açıyoruz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Bayramdan sonra açıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planını açıklayarak "İnşallah bayramın hemen ertesinde Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin ulaştırma alanında son 20 yılda attığımız adımlar çok önemli. Türkiye geniş bir coğrafyanın lojistik süper gücü olma yolunda ilerlemektedir. Temel önceliğimiz ekonomimizin üretim gücünü desteklemek olmuştur. Akıllı yolların inşası bu uygulamalardan biridir. Veriye dayalı topluma kulak veren bir sistemle hazırladık. Demiryolu yatırımlarımız ön plana çıkmıştır. Yıllarca kaderine terk edilmiş demiryollarımızı önemli ölçüde canlandırmıştık. Demiryolu yatırımlarımız artık ön plana çıkmıştır. Demiryolu yolcu sayımız 2035 yılında 145 milyona ulaşacak.

Kesintisiz ve konforlu bir ulaşım tesis edeceğiz. Yolcu ve yük taşımacılığı karayolu kullanımının azaltılması karbon emisyonunun azaltılmasında ciddi katkı verecek. Hedefimiz 2053'te bölünmüş yol ağımızı 38 bin km'ye yükseltmektir. Kanal İstanbul projesi kritik ehemmiyete sahiptir. Bayram sonrası Rize-Artvin havalimanının da açılışını yapacağız. Önümüzdeki yıllarda havalimanı sayısı 61'e yükselecek. Havayolu yolcusu sayısı 2053 yılında 344 milyona çıkacak.

Haberin Devamı
Rize-Artvin Havalimanı’nın açılış tarihi belli oldu Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılacak.

Ülkemizin dört bir yanını fiber ağlarla öreceğiz. Ülkemizin dünyanın gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almasıdır. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşaasına artık kimse mani olamayacaktır. Türkiye'ye çağ atlatmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Dengesiz fiyat artışları refah seviyelerinin bir parça gerilemesine sebep olabilir ama arkasından gelecek güzel günler bu sıkıntılara değecek. Fabrikaların tam kapasite çalıştığı Türkiye gerçeğini kimse gözlerden kaçıramaz. İstihdamı sürekli artırmamızın kıymetini yıllarca işsiz kalanlar bilir.