Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Erbil uçuşlarına başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Erbil uçuşlarına başlıyoruz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Erbil uçuşlarına başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Diyarbakır'ı konuşurken vekillerimiz ve valimiz Erbil'den uçuş olmadığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşlarına da başlıyoruz. Artık Diyarbakır-Erbil uçuşları başlıyor.' dedi.

Kente sabah saatlerinde gelen ve çeşitli programlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti. Yılmaz daha sonra Dicle Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Uluslararası Kongresi'ne katıldı.

Haberin Devamı

Kente sabah saatlerinde gelen ve çeşitli programlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti. Yılmaz daha sonra Dicle Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Uluslararası Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Cevdet Yılmaz, yatırıma, istihdama ve üretime devam edildiğini söyledi. Yılmaz, “Ülkemizi ve illerimizi güçlendirerek taşımaya devam ediyoruz. Cumhuriyetin 100'üncü yılını geride bırakmış, 100 yıllık bir Cumhuriyet geçmişimiz var. Önemli bir birikim; şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Buna da 'Türkiye yüzyılı' diyoruz. Bütün coğrafyamızla hayata geçireceğiz. Bu ilişkilerin en önemli parçaları ise huzur ve güvendir. Huzurun ve güvenliğin olmadığı bir yerde ne demokrasi ne de kalkınma olur. İnsanımız ve milletimiz için huzur ve güven ortamını sağlamak için her türlü çabayı sarf ettik. Bugün çok şükür ki, çevremizdeki üretim ve coğrafyalara baktığımızda Türkiye, adeta bir istikrar adası gibi. Bütün olumsuzluklara rağmen istikrarı koruyan, huzuru ve huzuru ile güvenini geliştiren bir yerde” diye konuştu.

Haberin Devamı

'TERÖRÜN, KAVGANIN, ÇATIŞMANIN EN BÜYÜK ZARARINI BU BÖLGEDE YAŞAYANLAR GÖRDÜ'

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre ve terörü besleyen odaklanmasına karşı durdurulması sayesinde Diyarbakır'ın oğlu 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içerisinde olduğunu kaydederek, “Yıllarca Diyarbakır'ın potansiyelini zenginliği ve şiddetiyle, kavgalarla kısır çekişmelerle durmuştur. Hendekler ve çukurlar kazarak gencecik çocukları ölüme gönderenlere aktaracak ve vermeyeceğiz. Diyarbakır analarının gözlerindeki yaşı silmeye ve terörü sokaklardan silip atmaya kararlıyız ve hiçbir şekilde buradan geri dönüş söz konusu değil. Bu çabamızda en büyük cesareti Diyarbakır annelerinden ve bölgemizde yaşayanların maaşları. Terörün, kavganın ve çatışmanın en büyük zararını bu bölgede yaşayan insanlar gördü. Şimdi de terörün ortadan kalkmasının, huzurun ve güvenin sorunlarının en fazla bu bölgede yaşayan insanlara faydası olmayacak. Tüm Türkiye faydalanacak ama en fazla burada yaşayan insanlar faydalanacak. Demokrasiyi daha güçlü biçimde koruyanlar. Yatırım çok ortamda daha iyi bir değişim gelecek. Refah ve ticaret artacak. Kültür, sanat ve turizmin hangi bölgelerine bakın, bu ortama büyük katkı sunacak” dedi.

Haberin Devamı

'ERBİL UÇUŞLARINI DA BAŞLATIYORUZ'

Diyarbakır'ın gelişmeye devam ettiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Son 20 yılda Diyarbakır'a 126 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Ama gelecek dönem daha da fazlası umarım özel sektör başta olmak üzere mevcuttur. Sur ilçemiz başta olmak üzere oradaki yapılar baştan sona yenileniyor. Sağlık sistemimizi geliştiriyoruz, son olarak 1000 yataklı hastanemizin inşaatı başladı. Ayrıca termal kaynaklar burada keşfedilmiş. Bir genel sağlık alt yapısı, bir içinden de termal kaynaklarla sağlık turizmi açısından Diyarbakır'ın çok önemli bir merkeze rahatça dönüşebileceğini ifade etmek isterim. Sadece çevreye değil uluslararası hizmet verecek şekilde olacaktır. Bir müjdeyi daha vermek isterim. Diyarbakır'da konuştuklarımız ve valimiz Erbil'den uçuş olmadığını söylediler. Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşları da başlıyor, artık Diyarbakır- Erbil uçuşları başlıyor. Yalnız meslek birliklerimizden bir talebimiz var. Uçakları doldurmalısınız. Boş kalacaksa yapacak bir şey yok. Onu ifade edelim. Kentsel dönüşüm projelerimiz var, bir de konutlar yapıyoruz. Yaşanılan deprem doğal, tekrar depremde hayatlarımızın ölen insanlarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Hızlı bir şekilde onarım faaliyeti var. Yakın bir zamanda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gelecek ve 1374. konutumuz tamamlandı. bunların teslimatı yapılacak. 16 bin 708 hak sahibi var. Peyderpey konutları tamamlanacak şekilde teslim edilecek. Sanayi seviyemiz iyi ancak yakışmıyor. Gaziantep ve Şanlıurfa'daki gelişmelere bakınca çok daha hızlı bir şekilde sanayimizin gelişmelerine ihtiyacımız var. Silvan gibi devasa bir projemiz var. Sulamalar aktif olarak kalkınmanın tarıma dayalı sanayi ve gıdada çok farklı bir yere gelmesi gerekiyor. ”Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haberin Devamı

'BELEDİYEYİ AMACI İÇİN KULLANMAK VARDIR'

Haberin Devamı

Kentte ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'in Bağlar ilçesindeki seçim irtibat büroları açıldı. Yılmaz, konuşmasında anlayışlarının 'hizmet anlayışı' olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın daha fazla hizmete ihtiyacı var. Buna da her şeye uygun. Tek bir mesafede olması gereken Diyarbakır'a ve geleceğe sahip çıkmaktan vazgeçin. Sadece ve sadece akıllıca bir fikir olan Diyarbakır olan adayları destekleyin. Çiftçiye ve kadınlarına katılımları de ortada.Vatandaşlarımız bunu yaşayarak görüyor.Biz buna gerçek belediyecilik oluyor.Belediye amacı için kullanmak vardır.Halka hizmetleri içindir.Bunlar için mi kullanacaksınız yoksa başka yıllarla mı kullanacaksınız?Kişisel kariyerler ya da ideolojik süreleri için mi kullanılacak? Belediyeye sağlanan kaynaklar, bu halka yeşil menfaatler yapmak ve spor tesisleriyle içme suyu temiz bir şekilde ulaştırmak mı? Kaynaklar, belediyenin aslı hizmetleri için kullanılır. Biz bundan yanayız, gerçek belediyecilikten yanayız. Bugüne kadar olması gereken çeşitli dönemlerde yapılmadığı için halkımız gerçek belediyecilik hizmeti Bunu da AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayları yerine getirecek umarım. Biz onları takip ediyoruz. Onun yaptığı hizmette de yanlarında olacak. Gerçekte ehil bir arkadaşımızı aday gösterdik. Yıllardır tanıdığımız ve kullandığımız bir gün. Halis Bey, tam bu işin adamı. Tarım sektöründen geliyor. Silvan Barajı da bitince bölge kalkınacak. Diyarbakırlılar bu adayımızı seçerse tarım alanında çiftçimize çok önemli imkânlar açacaktır” dedi.

'İNŞALLAH DİYARBAKIR'DA FARKLI BİR DÖNEMİN BAŞLADIĞINI GÖRECEĞİZ'

Kentin en önemli konusunun 'afet meselesi' olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Depremde canlarımız gitti. İşte o sonuçlar yaşamak istemiyorsak dirençli şehirler inşa etmek gerekiyor. Çok daha iyi şehirleşmemiz gerekiyor. Bu konumda eski AFAD Başkanı, bu işlerin en iyi anlayanlardan adayımızdır. Halis Bey, hem depremin yaralarını sarmada destek olacaktır, hem de dirençlidir. farklı dönem sadece Diyarbakır'a değil, sürekli de çok daha güç kaynağı. Diyarbakır önemlidir, bir merkezdir ve medeniyettir. Potansiyelleri olan bir şehirdir, uzun süre bunu heba yaptılar. Bir takım uluslararası güç odaklarının da bu bölge üzerindeki hesaplarına Diyarbakır'daki gençler maalesef kurban ettiler. Bunları kaçırmamamız lazım. Bizim gençlerimizi hazırlamamız lazım. Daha kalkınmış bir Türkiye'ye gençleri hazırlamamız lazım. Diyarbakır bu bayrağa ve devlete sahip oluyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Yılmaz ve beraberindekiler Sur ilçesinde esnafı ziyaret etti.