Gündem Cumhuriyet'in 100'üncü yılına 'emanet' beste

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına 'emanet' beste

Paylaş
Cumhuriyet'in 100'üncü yılına 'emanet' beste

Türkiye Tasarım Vakfı Kurucusu Mehmet Kalyoncu, müzik tutkusunu Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel, söz ve müziği kendisine ait parçası ‘Emanet’ ile taçlandırdı.

Uzun yıllardır piyano çalıp, beste yapan Mehmet Kalyoncu, lise yıllarından bu yana hayalini kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel parçasının çalışmalarını tamamladı. Kalyoncu’ya, Orkestra Şefi Esin Aydıngöz, Genel Sanat Yönetmeni Kerem Esemen ile yaklaşık 70 kişilik İstanbul Film Müzik Orkestrası’nın eşlik ettiği parçanın klip çekimleri önceki gün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

DOĞULU CESARET VERDİ

Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Emanet’in çekimlerinin kamera arkasını takip etme fırsatı bulurken, Mehmet Kalyoncu’nun ev sahipliğinde Esin Aydıngöz ve Kerem Esemen’den bestenin serüvenini dinledik. Kalyoncu’nun müzikle bağı, 9 yaşında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde başlamış. İleri derecede piyano çalan ve bu yeteneğini London School of Music sertifikasıyla belgeleyen Kalyoncu, yoğun iş temposundan pandemi döneminde fırsat bulup, 15 yıldır çalıştığı bestelerine odaklanmış. Ardından düzenlediği bestelerini sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başlamış. Kalyoncu’ya bestelerini paylaşma konusunda cesaret veren ise sanatçı Kenan Doğulu olmuş. Kenan Doğulu, bir sohbet esnasında beste yaptığını söyleyen Kalyoncu’dan bestelerini istemiş ve beğenmiş.

Haberin Devamı

ALBÜM PLANI VAR

Mehmet Kalyoncu, “Besteleri paylaşırken ‘ne haddime’ diye düşündüğüm zamanlar oldu ancak hissi olan herkes müzik üretebilir. Liseden bu yana kendim üretiyorum. İki kişi var etkilendiğim biri Aşık Veysel, bir de beni etkileyen Hans Zimmer oldu. Paylaşmak konusunda biraz çekiniyordum. Şimdiye kadar düzenlenmiş 8 tane bestem oldu. İlk paylaştığım beste Yağmur&Güneş idi. Daha sonra 9.5 dakikalık baba ve oğul ilişkisi üzerine ‘Baba ve Oğul’ bestesini paylaştım. İlerleyen dönemlerde bestelerimi bir albümde bir araya getirme düşüncesi oluştu” diyerek yeni hedefini de açıkladı.

EKİMDE GALA YAPILACAK

100’üncü yıl bestesinin hayalini lise yıllarında kurmaya başladığını anlatan Kalyoncu, “İstiklal Marşı’mız, 10’uncu Yıl Marşı’mızın ardından 100’üncü Yıl Marşı’mız da olmalı dedim. Eserin adını da ‘Emanet’ olarak belirledik” diye konuştu. Sosyal medyadan paylaşılmasının yanı sıra eser için 29 Ekim’den önce gala düzenlenmesi planlanıyor. Kalyoncu, müzik konusunda bir vakıf kurma düşüncelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.