Gündem Demirören Medya Lisesi'nde 2. sene! Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Demirören Medya Lisesi'nde 2. sene! Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Paylaş
Demirören Medya Lisesi'nde 2. sene! Yeni eğitim öğretim yılı başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Geçtiğimiz yıl açılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de bugün yeni dönem heyecanı vardı.

Demirören Medya Lisesi'nde bugün ilk ders zilinin çalmasıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Lisede eğitim gören öğrenci ve öğretmenler CNN TÜRK canlı yayınında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

TÖRENE MELTEM DEMİRÖREN DE KATILDI

Demirören Medya Lisesi'ndeki ilk ders zili töreni CNN TÜRK canlı yayınında ekranlara geldi. Törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Demirören Medya Dijital Grup Genel Yayın Yönetmeni Gülgün Yavuz ve DHA Genel Müdürü Celal Korkut da katıldı.

Okul müdürü Atila Ertoğan, 'Yeni eğitim-öğretim yılımız tüm ülkemize ve bizler, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. Tabi bizler de çok heyecanlıyız. Yine yeni bir eğitim-öğretim yılına başladık. İkinci yılımızdayız bu sene. Çok güzel bir yıl geçirdik. Büyük umutlarla açtığımız bir okulda şu an ikinci yılımızın heyecanıyla aslında biraz daha güzel yarınlar bekliyor bizi. Bunu düşünüyoruz.' dedi.

Haberin Devamı

İLK YIL İNGİLİZCE EĞİTİM ALACAKLAR

Demirören Medya Lisesi'nde eğitim görecek olan hazırlık sınıfı öğrencileri, ilk yılında İngilizce ders alacak.

"TEKNİK DERSLERİ İLK DEFA GÖRECEKLER"

Kimya öğretmeni Rule Derin, 'Ben çok heyecanlıyım. Meslekte 19. yılım olmasına rağmen bende heyecanlıyım. Öğrencilerimiz de bu sene ilk defa dahil oldular aramıza. Hoş geldiler. Bu sene öğrencilerimizden çok daha fazla beklentimiz var. Bu sene İngilizceyi halledecekler. Hazırlık sınıfındayız şu anda. Diğer 9'lar ile de daha akademik anlamda yürüyeceğiz. Teknik dersleri de ilk defa sizin alanınızda olan dersleri ilk defa görecekler.' ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER OKULDA ALDIKLARI EĞİTİMİ ANLATTI

Radyo Televizyon ve gazetecilik programında eğitim gören öğrenciler, yeni dönemin ilk gününde heyecanlı olduklarını söyleyerek okulda aldıkları eğitimi anlattı.

Haber spikerliğini hedeflediğini söyleyen Radyo-Televizyon öğrencisi Elif, 'Geçen hafta Bursa'daydık. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na katıldık. Orada canlı yayın ekibinde görev yaptık. Canlı yayını yönettik. Aynı zamanda kamera da kullandık. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu.' dedi. Çalışmaların da çok güzel ve verimli gittiği söyleyen 9. sınıf öğrencisi Elif, 'Geçen yıl İngilizce podcast çalışmalarımız oldu. Aynı zamanda yoğun bir İngilizce döneminden geçtiğimiz için hepimiz bu konuda kendimizi çok geliştirdiğimize inanıyorum' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Okulun öğrencilerinden Remzi Efe Arslan, 'Okulumuzun gazetecilik öğrencisiyim. Yeni yılımıza başlıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız. Burada bize düşen yeni gelen arkadaşlarımız, hazırlık sınıfı öğrencilerimize yol göstermek olacak. Geçen yılı çok güzel bir şekilde kapattık. İlk yılımız olmasına rağmen çok dolu dolu geçti bizim için. Projelerimiz çok fazlaydı. Tabi okulda bu sıcak ortamı yakalamımızın başında hocalarımız var ve biz varız. Umuyorum ki bu sene de sonraki seneler için de bu aynı şekilde devam edecek.' dedi. Arslan, hedefinin araştırmacı-gazeteci olduğunu da belirtti. (Serdar Er - Caner Emre Kınacı / CNN TÜRK)