Gündem Dicle'nin dramı

Dicle'nin dramı

Paylaş
Dicle'nin dramı

Minik Dicle, sağ ayağı içe dönük ve yapışık dünyaya geldi. Henüz üç yaşında bacağı kesilmek zorunda kaldı. Dışarı çıkamıyor, arkadaşlarıyla oynayamıyor, okul çağı gelmesine rağmen anaokuluna gidemiyordu. Bu bayram protez bacağına kavuştu. Dünyalar onun oldu. İlk kez bayram şekeri topladı, sokakta doyasıya koşup oynadı.

Batman'da uyluk kemiği olmadan dünyaya gelen, bacağı kesilmek zorunda kalan Dicle Sertkaya (5) hayırseverlerden toplanan yardımlarla alınan ve arife günü getirilen protez bacak sayesinde yürümeye başladı. Kendisinin ve annesi Mizgin Sertkaya'nın (31), mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Anne Sertkaya "Dicle dışarı çıkamıyor, arkadaşlarına pencereden bakıyordu. Anaokuluna uyum sağlayamadığı için okula gönderememiştim ama şu an gönderebilirim” dedi.

Haberin Devamı

'OKUMAYA SÖZ VERDİ'

Dicle’ye verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bir Kalp Bin Umut Derneği Başkanı Veysi Mercimekçi de "Dicle bize söz verdi. Okul hayatı boyunca elinden geldiğince başarılı olmaya gayret gösterecek" diye konuştu. Bayramlık giysileri içinde yerinde duramayan Dicle ise "Ben yürümek istiyordum. Bana bacak getirdiler, çok mutlu oldum. Şeker toplamaya çıktım, arkadaşlarımla oynadım, okula da gideceğim" ifadesini kullandı.