Gündem Domuzlar şehre indi, av için izin çıktı

Domuzlar şehre indi, av için izin çıktı

Paylaş
Domuzlar şehre indi, av için izin çıktı

Muğla'da, yerleşim alanlarına kadar inen domuz sürülerinin vatandaşları tedirgin etmesi üzerine alınan özel izinle avcılar domuz avına çıktı

Muğla kent merkezine 4 kilometre mesafe uzaklıktaki TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, domuz sürülerinin evlerinin yanına kadar indiğini belirterek, önlem alınması için valilik ve belediyeye dilekçe verdi.

Haberin Devamı

Muğla Valiliği, Muğla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, vatandaşların şikayetleri sonrasında, domuz avı yapılması konusunda karar aldı. Alınan özel izinle Muğla Avcılar Derneği üyesi 40 avcı, Emirbeyazıt Mahallesi Karadağ mevkisinde domuz avına çıktı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, TOKİ ve mezarlığın bulunduğu mevkide domuz yoğunluğunun artması ve insanların bundan rahatsız olması sonucu alınan izin doğrultusunda, Muğla Avcılar Derneği üyelerinin domuz avına çıktığını söyledi. Gürün, tarım kesiminde domuzlar yüzünden çok büyük bir rahatsızlık olduğunu ifade ederek, "Domuzlar mahsullere hasar veriyor ve buraları perişan ediyor. Bunların popülasyonu nedir, av yasağı nereye kadar devam edecek, buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bakanlığın buna bir çare bulması gerekli. Yerleşim yerlerine inen domuz sürüleri yüzünden insanlar tedirgin oluyor, tarlada mahsulü olan vatandaşın da zararı oluyor. Bu konuya kalıcı bir çözüm getirmek gerekli" dedi.

Haberin Devamı

TOKİ konutlarında yaşayan insanlar ile şehir çıkışındaki yeni mezarlığa kabristan ziyaretine giden vatandaşların, önlem alınması amacıyla belediyeye müracaatta bulunduğunu anlatan Gürün, şunları söyledi: "Cenazesi olan ve kabristan ziyaretine giden vatandaşlar domuzlar yüzünden rahatsız oldu. Mezarlığın etrafına tel örgü çekerek domuzların buraya girmesini önledik. Fakat TOKİ konutlarının etrafına böyle bir şey yapma imkanımız yok. Burada domuzlar yerleşim yerlerine kadar iniyor ve buradaki çöplerde geziyorlar. Bir kez av yapmakla bu sorun çözülmez. Domuz avının serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak o zaman çoğalan domuzlar belli bir noktaya indirilebilir."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa 4. Bölge Müdürlüğü Muğla Şubesi yetkilileri ise domuz avının bireysel yapıldığında yasal olduğunu, sürek avı olarak, çok sayıda avcının katılımı ile yapıldığında ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa 4. Bölge Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiğini bildirdiler.

40 AVCI DOMUZ PEŞİNDE

Muğla Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin İnci ise alınan özel izinle 40 avcının TOKİ konutları ve çevresinde domuz avı yaptığını kaydederek, "Domuzlar bu bölgede yoğunlaştı. Yerleşim yerlerine kadar inerek insanları rahatsız ediyorlar. Vatandaşlar da ilgili yerlere başvurarak rahatsızlıklarını dile getirmişler. Muğla Valiliği, Belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aldığı ortak kararla bizimle iletişime geçerek domuz avı yapmamızı istedi. Bizde 40 avcı arkadaşımla bu bölgede ava çıktık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Orman muhafaza memuru İbrahim Karataş da domuz avına katılan avcıların evraklarını kontrol ederek, avın kazasız ve belasız bir av olması temennisinde bulundu. Domuzların sıkça görüldüğü ve geçiş güzergahı olarak kullandığı alanı av köpekleriyle ablukaya alan avcılar, yanlarına aldıkları davulla domuzları korkuturken, domuz sesi çıkartan aletlerle de domuzların yerlerini tespit etmeye çalıştı. Avcılar günün sonunda bir domuz vurarak avı tamamladı. Domuz avının belirli aralıklarla süreceği bildirildi.

A.A
.