Gündem Erdoğan: 2024 zalimin ceza aldığı yıl olacak

Erdoğan: 2024 zalimin ceza aldığı yıl olacak

Paylaş
Erdoğan: 2024 zalimin ceza aldığı yıl olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek “Yapabilecek olan Gazze’deki katliamı engellemiyor. Samimiyet ile yapmak isteyen de böyle bir imkana sahip değil. Anlı şanlı devlet yönetimlerinin vahşi saldırılar karşısında eli kolu bağlı durması insanlık adına utanç verici. 2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü bir yıl olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Bu yıl bilim ödülümüzü Prof. Dr. Süleyman Uludağ’a veriyoruz. Kültür ödülümüzü matbuat ve kitabiyat tarzında yazdığı eserlerle ışık tutan Ali Birinci hocamıza takdim ediyoruz. Müzik ödülü sahibi hafızamızda yer edinen Emel Sayın hanımefendidir. Resim ödülüne layık görülen İbrahim Atalay en önemli sanatçılarımızdan biridir” dedi.

Haberin Devamı

5 VEFA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Erdoğan “Karikatür ödülümüzü çizgisi ile yaşadığı döneme anlam katan Hasan Aycın’a takdim ediyoruz. Sinema ödülümüzü 1950’den beri yapımcılıktan yönetmenliğe iz bırakan Sami Şekeroğlu’na veriyoruz. Dijital sanat ödülümüzü medya sanatçısı olan Refik Anadol’a takdim ediyoruz. Mimari ödülümüzü Sinan Genim’e veriyoruz. Edebiyat ödülümüzü onlarca eseri ile geçmişten bugüne köprüler kuran Nazan Bekiroğlu’na takdim ediyoruz. Bu yılki vefa ödüllerimizi 5 ayrı isim adına temsilcilerine veriyoruz. Attila İlhan, Muhsin Ertuğrul, Samiha Ayverdi, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı” diye konuştu.

‘TARİH YARGILAYACAK’

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye saldırılarına değinen Erdoğan “Yapabilecek olan Gazze’deki katliamı engellemiyor. Samimiyet ile yapmak isteyen de böyle bir imkana sahip değil. Anlı şanlı devlet yönetimlerinin vahşi saldırılar karşısında eli kolu bağlı durması insanlık adına utanç verici. Tarih bu iğrenç tabloyu, buna yol açanları hak ettikleri şekilde yargılayacak. Biz tarihe bırakılmadan hemen yapılması gerektiğine inanıyoruz. 2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü bir yıl olacak” dedi.

Haberin Devamı