Gündem Et ve Süt Kurumu'ndan 'kırmızı et' hamlesi!

Et ve Süt Kurumu'ndan 'kırmızı et' hamlesi!

Paylaş
Et ve Süt Kurumu'ndan 'kırmızı et' hamlesi!

Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara, mayıs sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapacağını duyurdu. Et ve Süt Kurumu Başkanı Mustafa Kayhan, fiyatları dengelemek için tedbirlerin süreceğini vurguladı.

Son aylarda oldukça yüksek seyreden et fiyatlarının ardından et ve süt kurumu harekete geçti. Kurum kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satacak.

Haberin Devamı

ESK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurum tarafından kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara ay sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapılacak.

ESK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satış fiyatı 90,00 TL/Canlı/Kg + KDV olup, satışla ilgili tüm detaylar Kurumumuz WEB sitesinde yayınlanan “Canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satış usul ve esasları” metninde belirtilmiştir.

Başvurular 04/05/2023 tarihi Perşembe günü saat 17:00’ye kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğüne) yapılacak olup satışla ilgili evraklar satış usul ve esaslarında yer almaktadır. Ancak, Kurumumuzdan daha önceki satışta canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın alan firmalar başvuru formu ve kesim sözleşmesini imzalayarak müracaat edecek olup, satış usul ve esaslarında belirtilen diğer belgeleri tevdi etmeyecektir. İlk defa başvuruda bulunan firmalar ise satış usul ve esaslarında belirtilen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde teslim edecektir."

Haberin Devamı

"TEDBİRLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek için çaba gösterdiklerini belirterek, “Kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Bu arada, Kasaplar Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise uygulamanın detayları paylaşıldı. Buna göre Et ve Süt Kurumunca ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, kasaplara, kombinalara ve depolara satılacak.