Gündem Bir aylık evli çiftin hayatı 200 bin TL'ye değişti! Aylık giderleri şaşırtıyor

Bir aylık evli çiftin hayatı 200 bin TL'ye değişti! Aylık giderleri şaşırtıyor

Paylaş
Bir aylık evli çiftin hayatı 200 bin TL'ye değişti! Aylık giderleri şaşırtıyor

Evlendikten tam 1 ay sonra hayatlarını tamamen değiştirme kararı alan Elifnaz Güner ve Mustafa Güner çifti, 2 senedir tam zamanlı olarak karavanda yaşıyor. Sosyal medyada "Komşusuzlar" adıyla yaptıkları paylaşımlarla ilgi odağı olan Güner ailesi, istedikleri yerde konaklama imkanı buluyor. Kira, fatura gibi ev giderleri olmadan yaşamını sürdüren Güner ailesi, bu hayatı tam 200 bin TL'ye kurdu. Aylık giderlerini duyanlar ise kulaklarına inanamadı.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Karavanda yaşam özellikle Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında çok fazla araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada "Komşusuzlar" adıyla dikkatleri üzerine çeken ve 2 yılı aşkın süredir karavan hayatı süreden Elifnaz Güner ve Mustafa Güner, yaşamlarının her detayını takipçileri ile paylaşıyor. Evlendikten sonra hayatlarını tamamen değiştirme kararı alan bu çift karavanda yaşamlarının hikayesini detaylarıyla anlattı.

Haberin Devamı

"Karavanda yaşamak ikimizin de en büyük hayâllerinden biriydi. Sevgiliyken hep karavanda yaşasak nasıl olur? diye konuşurduk. Evlendikten sonra eşyalı bir ev kiraladık. Tam 1 ay boyunca kiraladığımız evde yaşadık. Ancak karavanda yaşam hayâlini gerçekleştirmek için bir an önce harekete geçmek istedik. 1 ay içinde bir karavan alıp, kendimiz istediğimiz ve hayâl ettiğimiz gibi restore ettik. Kiraladığımız evden tamamen çıktık ve yollara düştük."

 


"YENİ İNSANLAR TANIMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

2 yıl önce aldıkları karavanı istedikleri gibi restore eden Güner çift, karavanlarının tam 200 bin TL'ye kurdu. Şu an 3. karavanlarını almaya hazırlanan çift bu hayatın güzelliklerini ise şöyle anlattı.

"Karavanda yaşamın artıları saymakla bitmiyor. İstediğimiz yerde yaşamak, denize karşı uyanmak çok güzel. Bir çok insanlar tanışabiliyorsunuz. Onların hayat hikayelerini dinleyip arkadaşlık kuruyorsunuz. Şu an Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde bir çok arkadaşımız var. Ne zaman telefon etsek bize çok yardımcı oluyorlar. İnsan tanımak güzel şey, hiç sıkılmıyorsunuz bütün gün sohbet muhabbet ile geçiyor. "

"KARAVANDA YAŞAMAK ÇOK KOLAY"

Karavan hayatını sevdikten sonra bu yaşamın hiçbir zorluğu olmadığını söyleyen Güner çifti, "Evin temizliği, fatura masrafları, bakım masraflarından ziyade karavanda tuvalet, çamaşır yıkama ve duş zorluklarına katlanmak daha kolay. Eğer minimal bir hayat size göreyse karavanın hiçbir zorluğu yok aslında." dedi.

Özgür olmak isteyen hayatın standart zorluklarından ve sıkıcı temposundan sıkılan herkese bu hayatı tavsiye ederiz. Hayattan keyif almayı öğrendik. Aslında hayatı bizim zorlaştırdığımızı ve istediğimizde minimal bir yaşamla çok daha mutlu ve keyifli bir hayat yaşayabileceğimizi öğrenmiş olduk. 


"4-5 BİN TL İLE GEÇİNİYORUZ"

Tam 2 senedir tam zamanlı olarak karavanda yaşayan Elifnaz Güner ve Mustafa Güner, sürekli gezmedikleri için karavanda yaşamın maliyetinin çok daha az olduğunu söyledi. Aylık giderlerinin ortalama 4-5 bin TL civarı olduğunu söyleyen Güner çifti 2 kişi çok rahat bir şekilde bu paraya geçinebildiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

KOMŞUSUZLAR İSMİNİN HİKAYESİ ŞAŞIRTIYOR

Sosyal medyada "Komşusuzlar" ismiyle ilgi odağı olan Elifnaz Güner ve Mustafa Güner'in karavanlarına bu ismi vermelerinin hikayesi ise bir hayli ilginç.

Karavanımıza isim düşünürken karavan hayatını düşünerek anlamlı bir isim olsun istedik. Karavanda ev yaşamına göre sabit bir komşumuz olmadığı için "Komşusuzlar" ismini uygun bulduk ve hem biz hem çevremiz çok sevdi. Bazen komşu sevmediğimiz için bu ismi koyduğumuzu düşünenler de oldu. Ancak bir doğada komşusunu arayan bir çift olduğumuz için bu ismi tercih ettik

Şu an geçimini reklam ajansında çalışarak sürdüren Mustafa Güner, "Ben reklam ajansında çalışıyorum. Pandemiden sonra bildiğiniz üzere birçok sektör gibi reklam ajansı sektörü de uzaktan çalışma sistemine geçti. Bende şuanda uzaktan çalışıyorum geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Eşim Elif, güzellik uzmanı. İlerde karavanla gezici bir güzellik salonu projemiz de var. Film ve dizi setlerine gitmeyi düşünüyoruz." dedi.