Gündem Etlik Şehir Hastanesi nerede? Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler Etlik Şehir Hastanesi’ne gidiyor?

Etlik Şehir Hastanesi nerede? Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler Etlik Şehir Hastanesi’ne gidiyor?

Paylaş
Etlik Şehir Hastanesi nerede? Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler Etlik Şehir Hastanesi’ne gidiyor?

Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 28 Eylül’de açıldı. Bir milyon 22 bin 725 metrekare toplam alan üzerinde inşa edilen şehir hastanesi 4 bin 40 yatak ile hizmet verecek. Peki, Etlik Şehir Hastanesi nerede? Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler Etlik Şehir Hastanesi’ne gidiyor? İşte detaylar…

Ankara Etlik Şehir Hastanesi bin poliklinik, 125 ameliyathane, 691 yoğun bakım yatağı 3 bin 359 servis yatağı ile hizmet verecek. Türkiye’nin 20., Ankara’nın ise 2. şehir hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi kampüsünün içinde 8 ayrı hastane yer alıyor. Ayrıca hasta odalarının çoğu içindeki tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, eşya dolabı ile hasta ve yakınlarına rahatlık sunuyor. Peki, Etlik Şehir Hastanesi nerede? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

ETLİK ŞEHİR HASTANESİ NEREDE?

Ankara Etlik Şehir Hastanesi adıyla bilinen Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Varlık mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ancak hastane Yenimahalle merkezinden çok Keçiören ilçesi merkezine daha yakın bir konumda.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin tam adres şu şekilde:

Varlık Mahallesi, Halil Sezai Erkut Cad.No:5

Etlik 06170 Ankara Türkiye

ANKARA ETLİK ŞEHİR HASTANESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki EGO, yeni otobüs hatlarının tahsis edildiğini bildirdi. EGO tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama

"Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünce, 28 Eylül 2022 Çarşamba günü hizmete girecek olan Etlik Şehir Hastanesi'ne vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanabilmesi amacıyla 2 adet yeni hat tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda:

Haberin Devamı

206 İvedik Metro-Etlik Şehir Hastanesi hat numaralı güzergâhımızda 43 adet,

409 Dışkapı-Etlik Şehir Hastanesi-Akköprü hat numaralı güzergâhlarımızda 60 adet olmak üzere İvedik, Dışkapı ve Akköprü Metro istasyonlarına entegre 103 adet ring servisiyle, 28 Eylül 2022 tarihinden itibaren hizmet verilmeye başlanılacaktır.

Araçlarımızın hareket saatleri, güzergâh ve durak bilgileri "www.ego.gov.tr" kurumsal web sitemizde mevcut bulunan şehir içi ulaşım web bilgi sistemi ile EGO CEP'TE uygulamasında güncel olarak yayımlanacaktır." İfadelerine yer verildi.

Aynı zamanda 261, 278, 279-2, 286, 288, 414 numaralı otobüs hatları da hastanenin yakınından geçiyor.

ANKARA ETLİK ŞEHİR HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Toplam alanı 1 milyon 22 bin 725 metrekare, toplam kapalı alanı 1 milyon 145 bin 129 metrekare, toplam yatak kapasitesi 4 bin 50 olacak hastanede, 1000 poliklinik, 125 ameliyathane, 691 yoğun bakım yatağı 3 bin 359 servis yatağı yer alıyor.

Hastanede, Türkiye`nin en büyük kronik yara bakım merkezi, Ankara`nın en kapsamlı klinik araştırma merkezi, ilk ve tek hibrit ameliyathanesi, en büyük hiperbarik oksijen tedavisi merkezi ve en büyük uyku bozukluğu tanı ve tedavi merkezi var

Kamu hastanelerindeki tek otizm merkezine sahip hastanede, Cyberknife teknolojisi de bulunuyor. Bir sağlık kompleksi şeklinde planlanan hastanede, medikal otel, bir Üniversite ve helikopter pisti ile ticari bölgeler de yer alıyor. "Her hastaya 1 oda" anlayışıyla inşa edilen diğer şehir hastanelerindeki gibi bu hastanede de hasta odalarının çoğu, içindeki tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, eşya dolabı ile hasta ve yakınlarına rahatlık sunuyor.

Haberin Devamı