Gündem Etna Yanardağı faaliyete geçti! Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji yanıt verdi

Etna Yanardağı faaliyete geçti! Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji yanıt verdi

Paylaş
Etna Yanardağı faaliyete geçti! Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji yanıt verdi

İtalya’nın Sicilya Adası’nda yer alan Etna Yanardağı’nda meydana gelen hareketlilik paniğe neden oldu. Yanardağın yeniden faaliyete geçip lav ve kül püskürtmesinin ardından bölgedeki tüm uçuşlar iptal edildi. Öte yandan kül bulutları hakkında Meteoroloji tarafından da Türkiye için önemli bir uyarı yapıldı.

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Etna, dün yeniden faaliyete geçti. İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçerek lav ve kül püskürtmesinin ardından bölgedeki tüm uçuşlar iptal edildi.

Haberin Devamı

Yanardağın püskürttüğü volkanik küllerin bölgeye ulaşmasıyla yanardağın yakınındaki Catania-Fontanarossa Havaalanı’nda tüm uçuşlar askıya alındı. Havaalanı yetkilileri, uçak seferlerinin güvenlik sağlanana kadar gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı. Avrupa'nın en büyük ve en aktif yanardağı olarak bilinen 3 bin 330 metre yüksekliğindeki Etna Yanardağı’nda son büyük patlama 1992'de gerçekleşmişti.

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarı:

Avrupa’nın en aktif yanardağı olan İtalya’daki Etna Yanardağı 21-22 Mayıs 2023 tarihlerinde yeniden faaliyete geçmişti.

Genel müdürlüğümüzce spn yapılan HYSPLIT Tahmin Modeli ileri yönerge analizlerine göre Etna kaynaklı kül bulutlarının Yunanistan’ın güneyinden geçerek deniz üzerinden doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir. Söz konusu Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir.

Haberin Devamı

Genel Müdürlüğümüzce kül bulutlarının hareketi 7/24 esasına göre takip edilmektedir.