Gündem Evlada sarılır gibi

Evlada sarılır gibi

Paylaş
Evlada sarılır gibi

Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun iki öğrencisi depremde memleketlerinde yaşamlarını yitirdi. Bu iki gencin aileleri okulu ziyaret etti, evlatlarının yerine arkadaşlarına sarıldı. Ailelerin, "Bundan böyle bizim evladımızsınız" demesi öğrencileri ağlattı.

Cem Kerpiççiler'in özel haberi-POSTA Yarıyıl tatili nedeniyle Pütürge ilçesindeki babaannesini ziyaret etmek için Malatya’ya gelen Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu 2. Sınıf Öğrencisi Ömer Lütfü Türkkan (23), yolun kapalı olduğunu öğrenince, Avşar Otel'de kalmıştı.

Haberin Devamı

Depremde otelin enkazında kalan Türkkan'ın cenazesine 6 gün sonra ulaşılabilmişti. Aynı okuldan sınıf arkadaşı Ferhat Can Fidan (23) da depreme memleketi Adıyaman'da yakalanmış ve yaşamını yitirmişti.

SİZLE GURUR DUYUYORUZ

Ömer Lütfü Türkkan'ın babası Mehmet Türkkan ile ablası Rahime Türkkan; Ferhat Can Fidan'ın babası ve amcası Saim Fidan evlatlarının okuluna davet edildi.

 

 

Duygu dolu anlara sahne olan ziyarette, aileler evlatlarının sınıf arkadaşlarıyla tanıştı ve eğitim aldığı yerleri gördüler. Öğrencilere, "Hepiniz bizim için Ömer ve Ferhat'sınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizim de evlatlarımızsınız" diyen aileler, çocuklarının sıralarına oturup arkadaşlarına sarıldı. 

Aileler depremde hayatını kaybeden öğrencilerin hatırasına oluşturulan koruya ağaç dikti.

Haberin Devamı