Gündem GastroSanat gastronomi ve sanat tutkunlarının yeni adresi olacak

GastroSanat gastronomi ve sanat tutkunlarının yeni adresi olacak

Paylaş
GastroSanat gastronomi ve sanat tutkunlarının yeni adresi olacak

Fatih Belediyesi tarafından, Gastronomi ve sanat tutkunları için yapılan GastroSanat’ın açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Turan, “Fatihli hanımefendiler, GastroSanat’ta aldıkları eğitimler sayesinde üretim yapma şansı elde edecekler” dedi.

Gastronomi ve sanat tutkunları için Fatih Belediyesi tarafından yapılan GastroSanat Eğitim Merkezi 1 Kasım itibari ile faaliyete başladı. Profesyonel şefler ve alanında uzman eğitmenler eşliğinde geleneksel Türk mutfağından dünya mutfağına, pastacılıktan baristaya ve kuyumculuğa kadar birçok alanda eğitimler sunacak olan GastroSanat merkezinin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekil Halit Yerebakan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, AK Parti İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah katıldı. Birçok muhtar ve mahallelinin de katıldığı açılışa yoğun ilgi vardı. Başkan Turan, konuşmasının ardından milletvekilleriyle açılış kurdelesini kesti. Ardından GastroSanat’ı gezerek kursiyerlerle görüştü ve bilgiler aldı.

Haberin Devamı

“Fatihli hemşerilerimizin, GastroSanat’ta profesyonel eğitimler alacak”

GastroSanat açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “GastroSanat’ı, el sanatları alanında ve mutfak sanatlarında profesyonel eğitimlerin verileceği bir merkez olarak tasarladık. Fatihli hemşehrilerimizin, GastroSanat’ta profesyonel şefler ve alanında uzman eğitmenler eşliğinde alacağı eğitimler, iki temel kategoride, birçok başlığı kapsıyor. Gastronomi alanında başta yöresel Türk ve Osmanlı saray mutfağı olmak üzere, dünya mutfaklarının yapım ve sunum teknikleri, pastacılık ve barista eğitimleri gibi 51 branşta, hizmet vereceğiz. Sanat Atölyelerimiz, kuyumculuk teknolojileri, porselen ve cam boyama sanatları, giyim teknolojileri ve tekstil geri dönüşümü gibi, 17 farklı branşta faaliyet gösterecek. Kısaca, GastroSanat bünyesinde, 68 branşa yer vermiş olacağız. Ayrıca eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılarımıza, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalar ve Fatih Belediyesi katılım belgesi takdim edilecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Fatihli hanımefendiler, GastroSanat’ta aldıkları eğitimler sayesinde üretim yapma şansı elde edecekler”

GastroSanat’ın uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmasını istediğini söyleyen Turan, “İçinde bulunduğumuz mekânın, teknik özelliklerinden de kısaca bahsedecek olursam; burası, 2 bin m2’lik alana sahip. 100 kişilik kadın eğitim atölyemiz, seramik atölyemiz ve profesyonel bir mutfağımız bulunuyor. GastroSanat’ın, ulusal ve uluslararası etkinliklere, yarışmalara, yayınlara ve sergilere ev sahipliği yapmasını da arzu ediyoruz. İnşallah, Fatihli hanımefendiler, GastroSanat’ta aldıkları akademik düzeyde eğitimler sayesinde ilgili sektörlerde çalışma, üretim yapma şansı elde edecekler” dedi.

Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “ Burada güzel ve hayırlı bir işteyiz. Eğer bir insan kendi mahallesine, kendi beldesine kendi ülkesine ve dünyaya hayırlı bir iş yapıyorsa ona hep beraber destek olmak onun yaptığı bu işi gönüllendirmek için onun yanında durmak ilk önce bir insanlık vazifemizdir. Dostluk vazifemizdir ama en önemlisi hemşerilik vazifemizdir. Burada bulunan bütün mahalleli ve hemşerilerimizin huzurunda Fatih Belediye Başkanımız M. Ergün Turan beyi kocaman alkışlamak istiyorum. Memleketimize toplu iğne ucu kadar desteği ve hizmeti olan her kim var ise önünde hürmetle eğilmek lazım. Fatih, bir hizmet çizgisinin üzerinde hızla beraber ilerliyor. Bize tarihin emaneti, bu sokaklar tarihin emaneti. Fatih’in surları tarihin emaneti. Bu emanetlere iyi bakan bir ekip var. Belediyede ve yerel anlamda. Fatih’te de dönem dönem olan bir kardeşiniz olarak gurur duydum, onur duydum ve mutlu oldum. İş bilenin kılıç kuşananındır. Bir belediyecilik nasıl yapılır bunu göstermektedir. İşe çok siyaset karıştırmadan işi ideolojik olarak ayrıştırmadan, ötekisi oluşturmadan emin bir insan olarak peşinde koşacağımız ona sahip olmak için çaba sarf etmemiz gereken önemli kavramlardan bir tanesidir. Kütüphanelerin şehri olan Fatih ile karşı karşıyayız. Gençlik merkezleri ile buluşan bir Fatih ile karşı karşıyayız. Surların etrafının neredeyse her birinin mesire alanı olduğu, yeşil alanlar ve bahçelerle bütünleştirildiği bir Fatih ile karşı karşıyayız. İnanıyorum ki Fatih ile dertlenen bir belediye başkanımız var. Bir M. Ergün Turan’ımız var. Sabahtan akşama kadar ben Fatih’in neresine dokunursam buradan kendi insanımızla nasıl beraber olurum diye dertlenen bir belediye başkanımız var” dedi.

Haberin Devamı