Gündem Grip salgını nedeniyle Bolu'da 6000 çocuk okula gitmedi

Grip salgını nedeniyle Bolu'da 6000 çocuk okula gitmedi

Paylaş
Grip salgını nedeniyle Bolu'da 6000 çocuk okula gitmedi

Bolu Valisi Erkan Kılıç, şehirde 6000 öğrencinin grip salgını nedeniyle okula gitmediğini duyurdu. Kentte hastaneler öksürük ile boğaz ağrısı çeken hastalarla doldu.

Bolu’da özel ve devlet hastaneleri grip, öksürük ile boğaz ağrısı çeken hastalarla dolarken, bunların çoğunun çocuk hasta olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Velilerin ise hastalığın okullardan yayıldığı düşüncesiyle çocuklarını okula göndermekte tedirginlik yaşadıkları öğrenildi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, şehirde 6000 öğrencinin okula gitmediğini, İl Sağlık Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda salgının normal bir grip olduğunu ve yüzde 10 oranında azalma gösterdiğini aktardı.

 Kılıç, “Okulları kapattığın zaman bazı aileler eşli olarak çalışıyorlar. Bu çocukların aynı zamanda evde bakım ihtiyacı da oluyor. Bu sefer çalışan kişiler işte izin durumu, farklı şeyler oluyor. O yönden de ayrı bir sıkıntı oluyor. Tabii biz bunu düşünmüyoruz ama şu noktada daha çok dediğimiz gibi çok ciddi bir şey yok. Bu dönemlerde devamlı bu tip vakalar olur. Eğitime devam etmeyi düşünüyoruz. Tedbir anlamında maske takmak isteyen çocuklar, semptomları gösteren çocuklar takabilir” dedi.

Haberin Devamı
Grip salgını yayıldı, veliler çocuklarını okula göndermekte tedirgin hale geldi Bolu Valisi Erkan Kılıç, şehirde 6000 öğrencinin grip salgını nedeniyle okula gitmediğini duyurdu. Kentte hastaneler öksürük ile boğaz ağrısı çeken hastalarla doldu.

KAS VEYA DOKULARA YERLEŞİYOR

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da İngiltere ve Amerika’yı alarma geçiren “Strep A” enfeksiyonları ile ilgili uyarıda bulundu. Yavuz, halk arasında beta mikrobu olarak da bilinen ve çocuklarda bademcik iltihabına yol açan enfeksiyonlarda, asıl endişeye yol açan şeylerden birinin, çocuklarda ‘kızıl’a neden olan türünün yayılımındaki artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, bir diğer endişe nedeninin ise aslında daha çok erişkinlerde görülen, kas veya akciğer gibi derin dokulara yerleşerek hızla ölüme yol açan invazif beta enfeksiyonlarının, çocuklardaki görülme sıklığının artışı olduğunu kaydetti. Yavuz, beta mikrobunun penisilinle çok rahatlıkla tedavi edilebildiğini, erken teşhisin bu açıdan önemli olduğunu vurguladı.