Gündem Güne Başlarken | 8 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 8 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 8 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!


Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -İstanbul'da Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları nedeniyle 8 Mayıs Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

-Portekiz Süper Ligi’nin 33. haftasında Porto, deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Benfica’yı 1-0’lık skorla mağlup ederek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ezeli rakibi Benfica'nın sahasında ilan etti. Porto, böylece 30. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

-Ukrayna’nın Harkov şehrinde Rus ordusu ile çıkan çatışmalarda gazeteci ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Teğmeni Maksim Medinsky hayatını kaybetti.

-Yunanistan’da devam eden Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nın altıncı gününde 76 kiloda yarışan milli sporcu Dilara Uçan, koparma müsabakasında 96 kilo ile silkme müsabakasında da 125 kiloluk derecesiyle 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Dilara toplamda elde ettiği 221 kilo ile müsabakayı 4. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

-Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küfür ettiği ileri sürülen turist, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Güne Dair Notlar

  • 8 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,95 TL, euro ise 15,77 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Yerli Dizi: Yargı (KANAL D)

Çok Güzel Hareketler 2 (STAR)

Yerli Dizi: Adı Sevgi (ATV)

Sinema: Yedi Bela Hüsnü (SHOW)

Yerli Dizi: İyilik (FOX)

Akşama ne yesek?

  • FASULYE ÇORBASI
  • ISPANAK NAZİK
  • HAVUÇ VE PANCAR TARATOR
  • MUHALLEBİLİ FISTIKLI BAKLAVA

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Yetersiz beslenme nedeniyle ortaya çıkan bazı vitaminlerin eksikliği saç dökülmesi nedenlerinin başında gelir. Beslenemeyen saç telleri zamanla güçsüzleşir ve dökülme döngüsü hızlanır. Uzmanlar, saç dökülmesiyle başa çıkabilmek için besinlerin şifalı gücünden faydalanmak gerektiğini belirtiyor. Peki, hangi besinler saç dökülmesini durduruyor?

Saç büyümesini %15 hızlandıran ve saç tellerini kalınlaştıran besinler için tıklayın.

Günlük burç yorumları

 

KOÇ: İş yerinde birçok değişim gündeme gelecek. Kariyerinizi sorgulamak ve kusur bulmak yerine değişen şartlara ayak uydurmaya çalışmalısınız. Acele etmeden sabırlı davranırsanız kazanan hep sizi olacaksınız.

BOĞA: Kariyerinizle ilgili hedeflerinizi en iyi şekilde saptayabilme becerisine sahipsiniz. Koşullarınızı doğru bir şekilde yönlendirmelisiniz. Ciddi bir çalışma içine gireceksiniz. Aşkla ilgili ilginç gelişmeler sizi bekliyor.

Haberin Devamı

İKİZLER: Bazı kararlarınızı ertelemeyin. Söz verdiğiniz olaylara nedensiz yaklaşıyorsunuz. Dengelerinizi korumak için taviz vermek istemiyorsunuz. Enerjinizi dağıtmayın. Baş ağrılarınız olabilir.

YENGEÇ: Eşinizi ya da sevgilinizi özgür bırakın ve sosyal yaşantısına eşlik etmeye çalışın. Hayal kırıklıkları size göre değil. Aşkın önemli olduğu bir gün. İlişkinizi gözden geçirmeniz gerekecek. Daha samimi olmalısınız.

ASLAN: Çevrenize çekici geleceksiniz. Eşiniz veya partnerinizden beklediğiniz ilgiyi görecek ve mutlu olacaksınız. Aşkta güç savaşına girmeyin. Bugün, daha çok çevreyle ilişkilerinizle gündeme geleceksiniz.

BAŞAK: Kariyerinizle ilgili planlarınızı doğru yapın. Ertelediğiniz işler yeniden gündeme gelecek. Kendinizle ilgili yapacağınız değişimlerde yaşayacağınız gecikmeleri sorun yapmayın. Sonuçlar lehinize gelişecek.

Haberin Devamı

TERAZİ: Farklı yaşamak istiyor ve bunu başaramayınca öfkenizi çevrenizden çıkarıyorsunuz. Aşkta romantizm doruğa çıkacak. İş hayatınızda kariyerli kişilerden alacağınız destekle başarılı bir dönem geçireceksiniz.

AKREP: Bugünlerde iş imkanlarınız çoğalacak. İş seyahatleri yapacaksınız. Terfi ve maaş artışı söz konusu olacak. Aşk konusunda hemen karar vermemeli ve kendinize zaman tanımalısınız. Mutlu bir dönem başlıyor.

YAY: Küslükten nefret etmenize rağmen kendinizi yeterince ifade edemediğiniz için çevrenize çok çabuk kırılıyorsunuz. İçinizde kimsede olmayan saklı bir enerji var. Birlikte olduğunuz kişiler mutlu oluyor.

OĞLAK: Maddi durumunuz iyi. Yeni tanışacağınız kişilerin de etkisiyle beklenmedik bir şans kapınızı çalabilir. İlişkilerinizi doğru alanlarda kullanmalısınız. Enerjinizi yükseltmek için çaba harcayın.

KOVA: Her konuda farklı düşünüyorsunuz. Aklınıza gelenler orijinal ve yaratıcı fikirler. İş arkadaşlarınızla yaşadığınız sorunlara aldırdığınız yok. Bugün, duygusal yönlerinizle akılcılığınızı kombine edip başarılı olacaksınız.

Haberin Devamı

BALIK: Hayatınızla ilgili değişimlere hazırlıklısınız. Beklediğiniz durumlar sizi şaşırtmayacak. Sosyal becerinizi artırmak için dikkatli olun. Elinize geçecek fırsatları başkalarına kaptırmayın.