Gündem Hacze gelen avukatı öldürmüştü... Savunma yapacak psikolojide değilim dedi!

Hacze gelen avukatı öldürmüştü... Savunma yapacak psikolojide değilim dedi!

Paylaş
Hacze gelen avukatı öldürmüştü... Savunma yapacak psikolojide değilim dedi!

Kocaeli'de evine hacze gelen Avukat Ersin Arslan'ı öldüren Yavuz Yazıcı, savunma yapacak psikolojide olmadığını söyleyerek kendisine yeni bir avukat verilene kadar savunmasını tamamlamayacağını söyledi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 16 Mart günü Yavuz Yazıcı, evine hacze gelen Avukat Ersin Arslan ile tartışma yaşadı. Tartışma kısa süre içerisinde kavgaya dönüşünce Yazıcı, tabancası ile Arslan'ı kafasından vurdu. Ağır yaralanan Avukat Ersin Arslan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Yazıcı ise tutuklandı.

Haberin Devamı

YENİ AVUKAT GELENE KADAR SAVUNMA YOK

Avukat Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili dava, bugün Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma salonunda tutuklu sanık Yavuz Yazıcı, öldürülen Avukat Ersin Arslan'ın ailesi ve çok sayıda avukat hazır bulundu. Duruşmada olayı anlatması için söz verilen Yavuz Yazıcı, savunma yapacak psikolojide olmadığını belirterek, "Avukatımı azlettiğim için yeni avukat tayin edilene kadar savunma vermeyeceğim" dedi.

Kocaeli Baro Başkanlığı, İstanbul 1 No'lu Baro Başkanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin davaya katılma taleplerini onaylayan mahkeme heyeti, olaya tanık olan icra memuru S.B.'nin Tokat'a tayin olması sebebiyle SEGBİS sistemi üzerinden ifade vermesi, diğer tanıkların dinlenilmesi ve sanığa yeni bir avukat tayin edilmesi amacıyla Yavuz Yazıcı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Kasım tarihine erteledi.

Haberin Devamı