Gündem Hava durumu son dakika! İstanbul dahil 21 kent için Meteoroloji'den alarm

Hava durumu son dakika! İstanbul dahil 21 kent için Meteoroloji'den alarm

Paylaş
Hava durumu son dakika! İstanbul dahil 21 kent için Meteoroloji'den alarm

Meteoroloji İstanbul dahil 21 kent için alarm verdi! Bu saatlere dikkat. Yetkililer ayrıca çarşamba gününe dikkat çekti. kar ve kuvvetli yağış geliyor. Yarın da 14 kent için sarı uyarı yapıldı. İşte İstanbul ve diğer illeri ilgilendiren hava durumu detayları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Marmara'nın batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

MARMARA'NIN BATISI VE KUZEY EGE'DE KUVVETLİ LODOS

Rüzgarın dün sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli zaman zaman fırtına (40-70 km/saat, hamleli 80 km/saat), Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat), bu illerin yüksek kesimlerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos sebebi ile ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

GÜNEY EGE’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Güney Ege’de rüzgarın, bugün sabahın ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUZEY EGE’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Kuzey Ege’de rüzgarın, dün öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.