Google News

Hurda olarak aldığı minibüsü ‘Çiçek Abbas’ filmindeki araca benzetti

Ordu’da yaşayan kaporta ustası Gökhan Demirtaş, 4 yıl önce satın aldığı 1989 model minibüsü ‘Çiçek Abbas’ filmindeki araca benzetti.
14 Haziran 2023 , Çarşamba 13:07

Altınordu ilçesinde yaşayan Gökhan Demirtaş, babasının yıllar önce kullandığı ve kendisinin de şoförlüğü öğrendiği minibüsten 4 yıl önce satın aldı. Yeşilçam filmlerini de çok seven Demirtaş aracını hayranı olduğunu ve şimdiye kadar en az 100 kere izlediği 1982 yapımı Çiçek Abbas filmindeki meşhur kırmızı minibüse çevirmeye karar verdi. Yaklaşık 2 buçuk yıllık çabanın ardından filmdeki araca benzerken, Gökhan Demirtaş aracı görenlerin çok sevdiğini, satmayı düşünmediğini belirtiyor.

 

“İNSANLAR ‘BUNU NEDEN ALDIN?’ DİYORLARDI, ŞİMDİ BEĞENİYORLAR”

 


Aracını çok belirten Demirtaş, “Aracı 4 sene önce 38 bin TL’ye satın aldım ve o zaman görenler bunu neden aldığımı, toparlanamayacağını söyledi. Şu an bana maliyeti 150 bini geçti. İnsanlar baktıklarında hayran kalıyor, mutlu oluyorlar ve maziye dönüyorlar. Bu bende bir hastalık. Aracı bu hale getirmem yaklaşık 2 buçuk yıl sürdü, beni de çok uğraştırdı ama değdi” dedi.

 

“DİZİDEKİ GERÇEK MİNİBÜS MÜ? DİYE SORUYORLAR”


Aracı filmdekine olabildiğince benzetmeye çalıştığını ve insanlardan güzel karşılıklar aldığını kaydeden Demirtaş, “Fildeki gerçek minibüs olup olmadığını soruyorlar, çok ilgi çekiyor. Zaten babamdan kalan bir hastalıktı, kapımda 2 aracım daha var ama onları kullanmıyorum. Yeşilçam filmlerini çok seviyorum ama Çiçek Abbas filmini belki 100 defa izlemişimdir hiçbirinde sıkılmıyorum. Aracı satın almak isteyenler de oldu ama satmadım, satmayı da düşünmüyorum. Bir tane kız çocuğum var, o bu arabayı çok seviyor o nedenle duracak” ifadelerine yer verdi.

DEVAMINI GÖSTER