Gündem İstanbul'daki taksi problemiyle ilgili flaş çağrı: 3 ay süre versinler, tüm sorunları çözelim

İstanbul'daki taksi problemiyle ilgili flaş çağrı: 3 ay süre versinler, tüm sorunları çözelim

Paylaş
İstanbul'daki taksi problemiyle ilgili flaş çağrı: 3 ay süre versinler, tüm sorunları çözelim

İstanbulluların sıklıkla dile getirdiği taksi sorunuyla ilgili çözüm formülü İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan geldi. Aksu, 'İstanbul'da taksi sayısı yeterli' deyip problemin çözülmesinde uygulanacak formül için yetki çağrısında bulundu.

Büşra Özbelli/ Posta.com.tr | İstanbullular yoğun trafiğin yanında, trafikte taksi bulma sorunu da yaşıyor. Yılın ilk 8 ayında 50 bin İstanbullu yaşadığı sorunlarla ilgili resmi makamlara şikayette bulundu. Bu rakam İstanbul'daki taksi sayısına bölündüğünde araç başına 3 şikayet gibi ciddi bir rakam ortaya çıkıyor. Taksi sorununa yönelik çözümle ilgili devletten bir talepte bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Hiçbir turist ve vatandaşın şikayeti kalmaz." ifadelerini kullandı. "İstanbul'daki taksi sayısı yeterli" diyen Aksu, "Esnaf odamıza yetki versinler, bize 3 ay süre versinler, hiçbir yolcumuz şikayetçi olmaz" diyerek çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, scooterların yasaklanması için 10 gün önce girişimde bulunduklarını duyurdu.

Bir scooter firması İstanbul'da 3 tür uygulama başlattı. Birincisi elektrikli scooter. Firma bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden izin aldı. Yani bu yasal. Ama firma, ikinci aşama olan elektrikli motosikletlerle ilgili bir taşımacılığa başladı ki bu yasal değil. Hukuk ve kanuna aykırı. Firma, hiçbir yerden izin de almadı. 3. aşama olarak firma, özel araçlarla beraber bir internet uygulaması yaptı. Yani özel araçlarla beraber korsan taşımacılık yapıyor ve bu da yasal değil, kanuna aykırı.

"Şirketin yaptığı bu korsan taşımacılıkla alakalı erişiminin kesilmesi konusunda bakanlıklara yazı yazdık." diyen Eyüp Aksu, "10 gün önce savcılığa suç duyurusunda bulunduk." diye belirtti.

Haberin Devamı

 TAKSİLERLE İLGİLİ EN ÇOK GELEN ŞİKAYETLER

İstanbul'da kısa mesafe ve araçların kirliliğiyle ilgili şikayetlerin öne çıktığını belirten Aksu, "Hiçbir yetkimiz yok. Devletimizden yetki istiyoruz. Bütün yetkiler belediyeye verilmiş. Oysa ki bu işin mutfağında biz varız. Esnaf odamıza yetki versinler, bize 3 ay süre versinler, hiçbir yolcumuz, hiçbir turist, hiçbir vatandaş taksicilerden şikayetçi olmaz. Mesleği yanlış yapanları ihraç ederiz." dedi.

 "Yaptırım ve denetim yetkisi istiyoruz." diyen Aksu, "Bu imkanlar bize verilirse oturur istişare eder gereğini yaparız." diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ TAKSİ SAYISI YETERLİ Mİ?

İstanbul'daki asıl sorunun taksi sayısı değil trafik sorunu olduğunu aktaran Aksu, "İstanbul'daki taksi sayısı yeterli. Taksileri ne kadar artırırsanız artırın trafik sorunu var. Bir yerden bir yere yolcuyu bırakıp diğer yolcuyu alamıyoruz. Kilitlenip kalıyoruz. Taksi sayısının artışına ihtiyaç yok, trafiğin çözülmesine ihtiyaç var." dedi.

"VATANDAŞLAR YABANCI İSİM KULLANIYOR" İDDİASI

Vatandaşların taksi bulabilmek isim yabancı isim kullandığı iddiasına yanıt veren Aksu, "Bu konuda bana bir örnek tespiti yapılsın ben bunun hesabını vereyim. Ama bu maalesef bir algı operasyonu. Bir de şöyle bir durum var; gerçek kimliğiniz aplikasyonda kayıtlı olduğu için böyle bir şey yapmaya imkanınız yok. Hem taksicinin kimliği belli hem de yolcunun kimliği belli. Kim gelecek kim gidecek kim taşıyacak her şey belli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Kadıköy'de taksi denetimi Kadıköy'de taksilere yönelik denetim yapıldı. Denetime takılan 4 taksi şoförüne bin 996 lira trafik cezası kesildi.