Gündem Yerel seçimde İstanbul'da son durum! Hangi ilçede, kim önde?

Yerel seçimde İstanbul'da son durum! Hangi ilçede, kim önde?

Paylaş
Yerel seçimde İstanbul'da son durum! Hangi ilçede, kim önde?

31 Mart 2024 Yerel Seçimler için Türkiye, bugün sandığa gitti. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 17:00'da sandıklar kapandı ve veriler YSK'ya aktarılmaya başlandı. YSK'nın yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte ilk sonuçlar gelmeye başladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İstanbul'da 11 milyon 314 bin 516 kişi sandık başına gitti. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olabilmek için Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi'nin adayı Birol Aydın ve DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu partili 22 aday ile 27 bağımsız aday yarıştı.

Haberin Devamı

İşte İstanbul ilçelerindeki son durum:

Yerel seçimde İstanbulda son durum Hangi ilçede, kim önde

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaparak "Şu anki fotoğraf bizi memnun ediyor. Gözümüz kulağımız 33 binin üzerindeki sandıklarda" dedi.

Saraçhane'de açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, "En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizde teknoloji ile birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş hali ile yüzde 96’sının sonuçları elimizde var ve 1 milyonun biraz daha üzerinde farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibarıyla yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları YSK ile birlikte esas olan mazbata anıdır. Şu an itibarıyla 1 milyonun üzerinde oy ile sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Yüzde 52’ye yakın bir oy oranımızla yüzde 39.5 civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı