Gündem İzmir ve Bodrum'da kuvvetli sağanak yağış! Eğitime ara verildi

İzmir ve Bodrum'da kuvvetli sağanak yağış! Eğitime ara verildi

Paylaş
İzmir ve Bodrum'da kuvvetli sağanak yağış! Eğitime ara verildi

İzmir'de, sağanak yağış etkili olurken Tarihi Kemeraltı Çarşısı, yine sular içinde kaldı. Öte yandan Bodrum'da da, kuvvetli sağanak uyarısı nedeniyle eğitime ara verildi.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir için yapılan 'sarı' kodlu uyarının ardından şehir merkezinde yağan yağmur, öğle saatlerinde aniden etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler ise zor anlar yaşadı. Trafik polisleri, ana yollarda önlem aldı. Merkez ilçelerde metrekareye 20- 50 kilogram yağış beklenirken, merkeze uzak ilçelerde ise metrekareye 70 kilogram yağış beklendiği belirtildi. Şiddetli yağışın akşama kadar etkili olacağı, yarın sabah saatlerine kadar da aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı
İzmir’de esnafın yağmur çilesi İzmir'de, sağanak yağış etkili olurken Tarihi Kemeraltı Çarşısı, yine sular içinde kaldı.

 ÇOK SAYIDA İŞ YERİNİ SU BASTI

Sağanakta, önceki gün su baskınlarının yaşandığı Tarihi Kemeraltı Çarşısı ise yine sular içinde kaldı. Küçük Demirhan İşhanı'ndaki çok sayıda iş yerini de su bastı. Esnaf, kendi imkanlarıyla yağmur sularını tahliye etmek için çalışmalarını sürdürürken, su baskınlarına karşı teyakkuza geçti.

BODRUM'DA EĞİTİME SAĞANAK ENGELİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde da, kuvvetli sağanak uyarısı nedeniyle tedbir amaçlı eğitime ara verildi.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Muğla ve çevresi için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı. Bodrum'da yağmur, sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Öğleden sonra yağmurun şiddetini artırması beklenirken, Bodrum Belediyesi'nce olası olumsuzluklara karşı eğitime ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, "İlçemiz genelinde öğleden sonra beklenen yağış nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir amaçlı olarak saat 13.00 itibariyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı