Gündem İzmir ve Muğla'da orman yangınları... Denizden tahliyeler başladı

İzmir ve Muğla'da orman yangınları... Denizden tahliyeler başladı

Paylaş
İzmir ve Muğla'da orman yangınları... Denizden tahliyeler başladı

İzmir'in iki ilçesinde aynı saatlerde çıkan orman yangınlarına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleler yapılırken, havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Muğla’nın Ortaca ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Aliağa'nın Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı
İzmir ve Muğla'da orman yangını

İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter ve 4 uçak havadan, 18 arazöz, 5 dozer, 4 su ikmal aracıyla karadan müdahale ediliyor.

"VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR"

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz” dedi.

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Aliağa Kaymakam'ı Güney, "Yangın çıkış sebebi şu an belli değil. Bütün ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için hareket ediyor. Şu anda 2 tane yazlık evimiz yandı. Arkadaşlarımız tavsiyelerimize uyarsa tahliyemiz devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimizin tahliye ile ilgili talimatlarına uymaları. Önemli olan vatandaşlarımızın canına bir şey gelmemesi. Bugün bölgemizde rüzgarlı bir hava var. Rüzgarlı olmasından dolayı yangın yayılıyor. Tüm arkadaşlarımız yangını kontrol altına almak için çalışıyorlar. Saat 13:30 civarında yangın çıkmıştı. Yaklaşık 2 saattir devam ediyor. Bölge müdürlüğümüzden uçaklar helikopterler geldi ve seri bir şekilde müdahale ediliyor. Biz de dışarıdan iş makinelerini buraya gönderiyoruz. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanda ise saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. 15 dakika içinde ilk müdahale yapılan yangına 5 helikopter, 3 uçak ile havadan 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile karadan müdahalede bulunuluyor.

MUĞLA'DA ORMAN YANGINI

Ortaca Dalyan Eskiköy yakınlarında başlayan orman yangın söndürme çalışmalarına havadan 9 helikopter 6 uçak, karadan 25 arazöz ve su tankeri, 2 dozer ve 207 personel katıldı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı.

Yangın çıkış sebebi araştırılırken, bölgede rüzgarın şiddetli olması söndürme çalışmalarını olumsuz etkiledi. Muğla orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanan sahada soğutma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.