Gündem Kabine toplantısı ne zaman, ayın kaçında? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? EYT bu Kabine toplantısında çıkar mı?

Kabine toplantısı ne zaman, ayın kaçında? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? EYT bu Kabine toplantısında çıkar mı?

Paylaş
Kabine toplantısı ne zaman, ayın kaçında? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? EYT bu Kabine toplantısında çıkar mı?

Kabine toplantısı özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini bekleyenler tarafından heyecanla bekleniyor. EYT ile emekli olabilmek için yaş sınırı detayı son günlerin en çok merak edilen konuları arasına girdi, konunun ise Bakanlar Kurulu’nda ele alınabileceği kaydedildi. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, ayın kaçında? EYT bu toplantıda çıkar mı? İşte detaylar…

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında iki hafta bir Beştepe’de gerçekleştiriliyor ve her toplantıda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konular ele alınıyor. Yıl sonu yaklaşırken, gündemde asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı gibi yine nüfusun büyük bölümünü etkileyen konular var. Ancak bu Kabine toplantısında özellikle EYT düzenlemesi hakkında yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor…

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

Kabine toplantısı düzenli olarak iki haftada bir düzenleniyor. Son toplantı 28 Kasım Pazartesi günü gerçekleşmişti. Yeni Kabine toplantısı da 12 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek. Toplantının 15.30 sularında başlaması bekleniyor.

EYT BU KABİNE TOPLANTISINDA ÇIKAR MI?

EYT çalışmalarında sona gelindiği ve en geç Aralık ayının sonunda Meclis’te olacağı biliniyor ancak düzenlemenin bu Kabine toplantısında çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Diğer yandan son günlerde kamuoyunu meşgul eden konular arasında yer alan EYT’de yaş sınırı konusunun Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KONULAR OLACAK?

Yıl sonu yaklaşırken Kabine toplantısının gündeminin de yoğun olması bekleniyor. Gündemde yer alan asgari ücret görüşmeleri, enflasyon rakamları, memur ve emekli zammı ekonomi gündeminde yer alan konular arasında. Aynı zamanda terörle mücadele ve dış politikadaki gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı