Gündem Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Cumhurbaşkanı Erdoğan son gelişmeleri duyurdu

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Cumhurbaşkanı Erdoğan son gelişmeleri duyurdu

Paylaş
Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Cumhurbaşkanı Erdoğan son gelişmeleri duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin son bilgileri aktardı. Erdoğan, bölgede 912 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 5385 vatandaşın yaralandığını duyurdu. Saat 16.30'da AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1121 can kaybı olduğunu, 7 bin 634 vatandaşın yaralandığını, 2 bin 834 binanın yıkıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Genel Merkezi'nden Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremdeki son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu gece saat 04.17’de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Merkezi Kahramanmaraş’ın Kazancık ilçesi olarak tespit edilen ve son değerlendiremeye göre büyüklüğü 7.7 olarak ölçülen deprem geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 kilometre olarak belirlenen depremde, Kahramanmaraş’ın yanı sıra, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana illerimizde yıkıma yol açtı.

 

 

10 VALİ DAHA GÖREVLENDİRİLDİ

Deprem merkezine yakın diğer illerde de küçük hasarlar olmasına rağmen asıl yıkımın buralarda yaşandığı anlaşılıyor. Suriye’nin sınırlarımıza yakın şehirlerinde de ciddi yıkımlar yaşanmıştır. Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları derhal seferber etmiştir. 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.

Haberin Devamı

 

 

9 BİN PERSONEL ÇALIŞMALARA KATILIYOR

AFAD ve Kızılay gibi kurumlarımız ekiplerini bölgeye göndermişlerdir. TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet konusunda eğitimi olan kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Önceliklerimizi arama kurtarma çalışmalarına verdik. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, dışardan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır. Binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespit ve kurtarma çalışmaları kesintisiz sürüyor.

TÜRKİYE'NİN HER YANINDAN EKİPLER SEVK EDİLDİ

Ankara’daki koordinasyon merkezimiz hemen faaliyete geçti. Bakanlarımız çalışmaları yerinde koordine etmeye başladılar. Ülkemizin her yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

 

912 CAN KAYBI

912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5385 vatandaşımız yaralanmıştır. 2 bin 470 kişi enkaz altından kurtarılmıştır. 2 bin 818 bina yıkılmıştır.

RAKAMIN NEREYE KADAR YÜKSELECEĞİNİ BİLMİYORUZ

Deprem bölgesindeki pek çok binada enkaz kaldırma çalışmaları sürdürdüğü için ölü ve yaralı rakamının nereye kadar yükseleceğini bilmiyoruz. Böyle dönemlerde ulaşım ve iletişimin sağlıklı yönetilmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Uluslararası yardımlar için ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır. Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu felaket günlerini de atlatacağız. Gün birlik olma günüdür.

CAN KAYBI ARTIYOR

Saat 16.30'da AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1121 can kaybı olduğunu, 7 bin 634 vatandaşın yaralandığını, 2 bin 834 binanın yıkıldığını bildirdi.