Gündem Kalbimin sesini çok özlemişim

Kalbimin sesini çok özlemişim

Paylaş
Kalbimin sesini çok özlemişim

Kalp yetmezliği nedeniyle Akdeniz Üniversitesi'nde üç yıl önce yapay kalp takılan Mehmet İncedayı'ya, beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki kişinin kalbi nakledildi. İncedayı, "Üç yıl sonra kalbim tekrar atmaya başladı. Kalbimin sesini duymayı çok özlemişim" dedi.

Kayseri'de yaşayan Mehmet İncedayı (21), 18 yaşındayken zatürre geçirdi. Zatürrenin ilerlemesi üzerine İncedayı'ya kalp yetmezliği teşhisi koyuldu. Durumu gün geçtikçe kötüleşen Mehmet İncedayı'ya, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2021'in mart ayında yapay kalp takıldı. 6 ay önce sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Antalya'ya yerleşti. 2 Mayıs'ta saat 02.30 sıralarında telefonla aranan İncedayı'ya, beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki gencin kalbi başarıyla nakledildi.

Haberin Devamı

KORKUYLA YAŞIYORDUM

Yapay kalp ile yaşamanın zorluklarını anlatan İncedayı, “Yapay kalple yaşarken düzenli spor yapamıyorsun, yüzemiyorsun. Hayati konforun gidiyor. Sürekli pillerini kontrol etmek zorundasın. Yanında ekstra yedek taşıyacaksın. Her zaman aklınızın bir ucunda elektriğin kesilmesi oluyor. Piller sürekli şarjda kalmak zorundaydı. 6 ay önce cihazda problem oluştu. Kalbimdeki pompada pıhtı oluşmuş o pıhtıdan dolayı değerlerim sürekli inişli çıkışlıydı. Dayanamayacak duruma geldim" diye konuştu.

İKİ KİŞİDEN BEN SEÇİLDİM

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki kişinin organlarının bağışlanması sonucunda yeniden yaşama tutunduğunu anlatan İncedayı, "2 Mayıs gecesi saat 02.30 civarında telefonum çaldı. Hastaneye 20 dakikada geldim. Kalp nakli bekleyen bir kişi daha gelmişti. İkimiz de kan verdik. Benim değerlerim daha uygun olunca nakil ameliyatına aldılar. Üç yıl sonra kalbimin atması bana değişik geliyor. Önceden de kalbim atıyordu ama cansız olduğu için pek hissedemiyordum" dedi.

Haberin Devamı