Gündem Kapıda vizeyle komşuya akın

Kapıda vizeyle komşuya akın

Paylaş
Kapıda vizeyle komşuya akın

Türk vatandaşları için Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı. 9 günlük Ramazan Bayramı için acentelerde yoğunluk oluştu. Kapıda vize uygulamasından faydalanan tatilciler, Ramazan Bayramı’nı Yunan adalarında geçirmek için feribotlarla komşuya gitti.

Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan anlaşma ile Yunan adalarında geçerli olmak üzere Türk vatandaşlarına 60 Euro maliyetle yılda 7 günlük kapıda vize uygulaması hayata geçirildi. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler, Yunan adalarına gitmek için soluğu acentelerde aldı. Kapıda vize uygulaması için uzun kuyruklar oluştu. En büyük yoğunluk Çeşme Limanı’nda yaşandı. Sakız Adası’na gitmek isteyen tatilciler, feribot sırasına girdi.

Haberin Devamı

BÜYÜK KOLAYLIK

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ciddi bir yoğunlukla karşılaştıklarını dile getiren acente yetkilisi Kadir İnandı, “Kapı vizesine çok büyük bir talep oluştu. Elimizden geldiği kadar Türk yolcuların bayramda sıkıntı yaşamadan karşıya geçmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz” dedi. İzmirli Sinem Uyar ise “Schengen vizesi almakta zorluk çekenler, kapıda vizeyle Yunan adalarını görebilecek” diye konuştu. Yağmur ÖNGÜN/DHA