Gündem Kasımda kış başkadır

Kasımda kış başkadır

Paylaş
Kasımda kış başkadır

Günlerdir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ülkemize dün aniden ‘kış’ geldi. AFAD 72 il için uyarı yayınlarken hava sıcaklıkları 15 derece düştü, yurdun büyük bölümünde kar yağışı görüldü. Çıkan fırtınada tekneler battı, gemiler karaya oturdu. Zonguldak’ta ortadan ikiye ayrılan gemideki 13 mürettebat kurtarıldı.

İstanbul’da mevsimin ilk kar yağışında Taksim Meydanı, Çamlıca ve Aydos tepeleri beyaza büründü. Şile’de Yeşilçay Deresi taştı, bölgedeki restoran ve kafelerde hasar meydana geldi. Fırtına nedeniyle Şile’de ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. THY dün İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 105 seferini iptal etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2 bin 921 ihbara müdahale etti. İstanbul Valisi Davut Gül 210 ev ve işyerinde su baskını yaşandığını söyledi. Bursa Gemlik’te 8 tekne karaya oturdu. Kestel-İnegöl yolu kısa süreliğine, İnegöl-Dominiç yolu ise ağır tonajlı araçların geçişine kapandı. Uludağ’da kar kalınlığı 50 santimi geçti.

Haberin Devamı

Sakarya Karasu’da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı binaların çatıları uçtu, bazı işletmeler ve evler sular altında kaldı, duraklar yıkıldı, deniz 50 metre içeriye girdi. Kocaeli İzmit’te D-100 karayoluna devrilen ağaçlar nedeniyle trafik tek şeritten ilerledi. Darıca’da balıkçı tekneleri kıyıya vurdu. Kentte 7 kişi yaralandı. Yalova Çınarcık’ta dalgalar nedeniyle deniz taştı, 20 tekne kullanılamaz hale geldi. Altınova’da bir kuru yük gemisi sürüklenerek kıyıdaki bir tersanenin iskelesine vurdu. Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 10 santime çıktı, trafik güçlükle ilerledi. Abant Gölü Milli Parkı beyaza büründü. Kentte eğitime 1 gün ara verildi.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, trafikte ağır tonajlı araçların geçişlerine izin verilmiyor.

Haberin Devamı

GEMİYLE İLETİŞİM KESİLDİ

Zonguldak Ereğli’de 5 metreyi bulan dalgalar oluştu. Araçlarında mahsur kalan 4 kişi ve 2 köpeği jandarma kurtardı. Fırtına nedeniyle karaya oturan Kamerun bandıralı ‘Pallada’ adlı yük gemisi, dev dalgalar yüzünden ortadan ikiye ayrıldı. Gemi 2 parça halinde kıyıya vurdu. Gemideki 13 mürettebat kurtarıldı. Liman açığında bekleyen ’Kafkametler’ isimli Türk bandıralı kuru yük gemisi ile iletişim kesildi. Gemide 12 mürettebat olduğu öğrenildi. Kentte bugün okullar tatil edildi. Karadeniz Ereğli K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle hükümlüler başka cezaevlerine nakledildi. Karadeniz’de petrol araması yapan Türkiye Petrol Arama Ortaklığı’na (TPAO) ait 2 gemi Bartın Amasra Limanı’na sığındı.

ANTALYA’DA DENİZE GİRDİLER

Bayburt Aydıntepe’de merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Günbuldu Köyü’nde yoğun kar ve tipi nedeniyle aracında mahsur kalan bir kişiyi AFAD ve jandarma ekipleri kurtardı. Mevsimin ilk karının yağdığı Ankara’da Çankaya, Keçiören, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Ayaş’ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Ardahan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar, fırtına ve yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Adana’da şiddetli yağmur nedeniyle Feke ile Saimbeyli ilçeleri arasında heyelan meydan gelince yol kapandı. Antalya’da saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi, kara ve havayolu ulaşımında aksamalar yaşandı; Side’de tekne battı. Bazı tatilciler ve turistler, fırtınadan sonra denize girdi.

Haberin Devamı