Gündem Kazadan önce son görüntüleri ortaya çıkmıştı... Korkunç kaza dış basında!

Kazadan önce son görüntüleri ortaya çıkmıştı... Korkunç kaza dış basında!

Paylaş
Kazadan önce son görüntüleri ortaya çıkmıştı... Korkunç kaza dış basında!

Bursa'da meydana gelen tek motorlu uçak kazasında pilot Hakan Köksal ve Burcu Sağlam feci şekilde hayatlarını kaybetti. İkilinin kazadan hemen önce paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Korkunç uçak kazası, dış basında da ses getirdi.

Posta.com.tr | Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Yunuseli Havalimanı'ndan dün saat 13.30 civarı tek motorlu bir uçak, Sakarya'ya gitmek üzere kalkış yaptı.

Haberin Devamı

Sıkıntısız bir şekilde Sakarya'ya ulaşan uçakta bulunan 54 yaşındaki pilot Hakan Köksal ve 22 yaşındaki Burcu Sağlam, buradaki işlerini hallettikten sonra geri dönüş için tekrar havalandı.

HAVADA BİR ANDA KESİLDİ

Geri dönüş yolunda uçakta bir şeyler ters gitmeye başladı. 15.13'te Sakarya'dan kalkan uçak, 1200 metre irtifada 72 kilometre yol katetti. 19 dakika havada kaldığı belirlenen uçakla iletişim 15.32'de tamamen kesildi.

Hızlı bir şekilde düşmeye başlayan uçağı görenler yetkililere ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. 380 bin voltluk elektrik taşıyan yüksek gerilim direğine çarptıktan sonra havada alev aldı.

İtfaiye ekipleri, uçaktaki yangına müdahale ederken, Vali Yakup Canbolat, pilot Köksal ile yanında yolcu olarak bulunan Sağlam'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

4 KİŞİLİK UÇAK LİSANSI İÇİN...

Kazanın ardından bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi, uçaktaki yangına müdahale ederken, kazada pilot Hakan Köksal ile yanında yolcu olarak bulunan Burcu Sağlam'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Hobi amaçlı Asya Havacılık bünyesine kayıtlı, kendisine ait olan TC-UHY kuyruk numaralı özel uçağıyla uçuş yapan Hakan Köksal’ın, Sakarya’nın Pamukova ilçesine 4 kişilik uçak lisansını almak için gittiği öğrenildi.

KAZADAN HEMEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLER

Yeni lisansını alan Köksal'ın, kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Güzellik uzmanı Burcu Sağlam’ın ise en büyük hayalinin pilotluk olduğu öğrenildi. Babası esnaf, annesi ev hanımı olan Sağlam’ın 1 ağabeyinin bulunduğu belirtildi.

Hakan Köksal ile Burcu Sağlam’dan geri kazadan dakikalar önce düşen uçağın kokpitinden, sosyal medya hesabından paylaştıkları görüntüler ve fotoğraflar kaldı. Görüntülerde; uçak düşmeden önce Sağlam'ın, kendisini ve çevreyi çektiği anlar yer aldı.

DIŞ BASINDA HABER OLDU

İngiliz Daily Star, korkunç kazanın haberini '22 yaşındaki güzellik uzmanı korkunç uçak kazasında hayatını kaybetti. Son anlarını Instagram'dan paylaştı' ifadeleri ile duyurdu.

Haberin Devamı

İngiliz Mirror ise 'Bilmeden son anlarını sosyal medya için kaydetti' şeklinde haberi okurlarına duyurdu.