Gündem Keşfin ardından deprem geldi

Keşfin ardından deprem geldi

Paylaş
Keşfin ardından deprem geldi

Bursa’da Kayapa ile Yenişehir arasında 95 kilometre uzunluğunda, 7.3 büyüklüğünde deprem üretebilecek yeni bir fay keşfedildi.

Fayın, 1855’te Bursa’da yıkıma yol açan 7.5 büyüklüğündeki depremin kaynağı olabileceği belirtildi. Yeni fayı değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Beklenen büyük Marmara depremini etkilemez. Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay” dedi.

Haberin Devamı

GEMLİK’TE SARSINTI

Şükrü Ersoy, “Marmara’nın güneyinin de ne kadar tehlikeli olduğunu son günlerde Gemlik Körfezi civarındaki depremler bize gösterdi” diye konuştu. Ersoy’un açıklamaları sonrası dün saat 15.14’te merkez üssü Bursa Gemlik olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10.86 kilometre altında meydana gelen kısa süreli sarsıntı çevre il ve ilçelerde hissedildi. Paniğe neden olan deprem herhangi bir hasar yaratmadı.

HAREKETLİLİĞİN NEDENİ YENİ BİR FAY OLABİLİR

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 4 Şubat’tan bu yana 150’ye yakın mikro deprem meydana geldi. Hissedilmeyecek ölçüde küçük olan ancak endişe yaratan depremlere ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler açıklamada bulundu. Bekler, bu hareketliliğin büyük bir depremin öncüsü olmadığını belirterek, “Zaman zaman bu gerilmelerin neticesinde bu küçük depremlerin oluşturduğu yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı