Gündem Kırmızı bültene mahkemeden ret

Kırmızı bültene mahkemeden ret

Paylaş
Kırmızı bültene mahkemeden ret

6 Şubat’taki depremlerde Kahramanmaraş’ta yıkılıp 35 kişinin ölümüne neden olan Ezgi Apartmanı’nda zemin katta yer alan pastanedeki kolonu kestiği tespit edilen firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel için savcılık Interpol’den kırmızı bülten çıkarılmasını istedi. Ancak mahkeme, 16 saat süren duruşmanın sonucunda talebi reddetti.

Kahramanmaraş’taki 10 katlı Ezgi Apartmanı 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yıkılmış, 35 kişi binanın enkazında hayatını kaybetmişti. Apartmanla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda zemin kattaki pastanede 40 santimetre çapındaki kolonun kesildiği belirtilmişti. Ezgi Apartmanı’nın 5 sanıklı davasının önceki gün görülen duruşmasında savcılık, 876 yıl 6’şar ay hapsi istenen firari pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu (58) ve Mustafa Pekel (48) için yurtdışına kaçmış olma ihtimalleri nedeniyle Interpol’den (uluslararası polis) kırmızı bülten çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

‘GÜVENCE VERİN GETİRELİM’

Sanıkların avukatı Ersan Şen ise “Maksat maddi hakikati ve adaleti ortaya çıkarmaksa verin güvence belgesini, kaldırın yakalama kararını, sanıkları getirelim. Niye yapmıyorsunuz? Savcılığın amacı adalete ulaşmak değil sosyal medya üzerinden baskıyı artırmak” dedi. 16 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkındaki kırmızı bülten talebini reddedip diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 3 Mayıs’a erteledi.