Gündem Kış lastiği özel araçlarda da zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası nedir?

Kış lastiği özel araçlarda da zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası nedir?

Paylaş
Kış lastiği özel araçlarda da zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası nedir?

Zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. Şehirlerarası karayollarında yapılacak denetimlerde yönetmelikçe belirtilen grupta yer alan araçların kış lastiği takmadığı tespit edilmesi halinde para cezası uygulanacak. Peki, Kış lastiği özel araçlarda da zorunlu mu? Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kış lastiği uygulaması ülkemizde 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanıyor. Trafikte akıcılığın yanı sıra güvenliğe de büyük katkısı bulunan kış lastiği zorunluluğu nedeniyle son günlerde lastikçilerde yoğunluk yaşanırken bir yandan da kış lastiği zorunluluğunun hangi araçlarda olduğu merak konusu oldu…

Haberin Devamı

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Kamyon, tanker, çekici, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri (araçlarda şafta bağlı olup çekiş gücü sağlayan dingil) üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, ticari otomobil ve minibüslerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir sırasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gereklidir.

KIŞ LASTİĞİ ÖZEL ARAÇLARDA DA ZORUNLU MU?

Yukarıda belirtilen araçların dışındaki ticari olmayan özel araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliği ile seyahat etmek için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçların sürücülerine 1152 TL ceza kesilecek.