Gündem KPSS başladı! Kaç dakika sürecek? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS başladı! Kaç dakika sürecek? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KPSS başladı! Kaç dakika sürecek? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KPSS 31 Temmuz 2022 genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları başladı. KPSS kaç dakika sürecek? ÖSYM takvimine göre KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları başladı.

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylar okulların yolunu tuttu. Adaylar detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00 itibariyle okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda sınava yetişti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte, memur olmak isteyen çok sayıda aday sınav salonlarında ter dökmeye başladı.

KPSS'nin ilk oturumu başladı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS)'nin ilk oturumu başladı. Sınav merkezlerine girişler saat 10.00'da kapatılırken, bazı adaylar yine son dakikada yetişemedi.

KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

 120 soru için adaylara 130 dakika süre verilecek. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül'de açıklanacak. Alan bilgisi sınavları da gelecek hafta gerçekleştirilecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.