Gündem Lice'deki karakol protestosunda gerginlik: 1 ölü

Lice'deki karakol protestosunda gerginlik: 1 ölü

Paylaş
Lice'deki karakol protestosunda gerginlik: 1 ölü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol tadilatını protesto eden köylüler şantiyeyi bastı. Olaya müdahale eden jandarmanın açtığı ateşte 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybederken, 2'si ağır 9 kişi de yaralandı

Lice ilçesi Kayacık Köyü'ndeki karakol tadilatına tepki gösteren bir grup köylü, şantiyeye girdi. Molotofkokteyli atan grup, çadırların yanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Jandarma ekipleri, dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Ardından da uyarı ateşi açıldı. Bu sırada gruptan birinin ateş açtığı öne sürüldü.

Yaşanan gerginlikte Medeni Yıldırım isimli 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Olaylarda 2’si ağır, 9 kişi de yaralandı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Olayın ardından yüzü maskeli bir grup, Bingöl-Diyarbakır Karayolu'nu ulaşıma kapadı. Bir süre burada eylem yapan kalabalık, daha sonra dağıldı. Karayolu da yeniden ulaşıma açıldı.

VALİ KIRAÇ’TAN PROVOKASYON UYARISI

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, "Sorumlu kimse soruşturmayla ortaya çıkacak" dedi.

Vali Kıraç, şunları kaydetti: “Barış süreci coşkuyla giderken bu tür hadiselerin olmasını hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değildir. Süreci sabote ve provoke etmek isteyen değişik gruplar olabilir. Bu provokeyi kim hangi gerekçeyle yapıyorsa yapsın, mutlaka idari ve adli soruşturmalar sonrasında ortaya çıkacaktır."

Haberin Devamı

‘SÜKUNET İSTİYORUZ’

Yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Kıraç, hastanede tedavisi süren 4 kişinin olduğunu söyledi.

Vali Kıraç, "Sükunet istiyoruz. BDP milletvekilleri ile görüştük. Onlar da cenazeye katılacaklar. Onlar da sükunet çağrısında bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

CENAZE KONVOYLA GETİRİLDİ

Bu arada, Medeni Yıldırım'ın cenazesi, aralarında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın aralarında bulunduğu grup tarafından konvoyla Diyarbakır'a getirildi.

KIŞANAK: ALTINDA KALIRLAR

Kışanak, halkın üzerine ateş açıldığını belirterek, “Bu olay örtbas edilecek Bunu hiç kimse çarpıtmasın. Kaymakam, vali bu olayın üstünü örtmeye kalkmasınlar, hepsi altında kalırlar" dedi.

Gültan Kışanak, olayın sorumlularının görevden alınmasını istedi.

Diyarbakır Devlet Hastanesinde yapılacak otopsiden sonra Yıldırım'ın cenazesi, ailesinin isteği üzerine Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.