Google News

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Malatya ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 5.2 olduğu ifade edilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı'dan ilk açıklama geldi. Malatya'da saat 16.04'te bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremin merkez üssü ise Battalgazi olarak açıklandı. 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD tarafından veriler paylaşıldı. Depremin derinliği ise 13.93 km olarak duyuruldu.
25 Ocak 2024 , Perşembe 16:34

KANDİLLİ 5.3 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi, Malatya'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremin derinliği ise 6.7 kilometre olarak duyuruldu. 

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Malatya Battalgazi’de 5️,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, "Depremi çok ciddi manada hissettik. Şu ana kadar 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

DEVAMINI GÖSTER