Gündem Meteoroloji'den yeni uyarı! İlleri tek tek saydı: Perşembe gününden itibaren dikkat!

Meteoroloji'den yeni uyarı! İlleri tek tek saydı: Perşembe gününden itibaren dikkat!

Paylaş
Meteoroloji'den yeni uyarı! İlleri tek tek saydı: Perşembe gününden itibaren dikkat!

İstanbul'da sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybederken Meteoroloji illeri tek tek sayıp yeni bir uyarı yaptı. Yarın 14.00'ten itibaren şiddetli sağanak bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin son dakika uyarısı.

İstanbul'da kuvvetli sağanak sonucu Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de yollar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Felakette 2 kişi hayatını kaybederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere hane başına 15 bin TL yardım yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Kırklareli' deki sel felaketinde ise kayıp olan 3 kişiden 1' inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısının 4' e yükseldiği bölgede kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji'nin son dakika sağanak yağış uyarısı şöyle:

07.09.2023 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi ve Çanakkale'nin doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı