Gündem Okullar yarın başlıyor! Uzmanlar velileri uyardı: Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir

Okullar yarın başlıyor! Uzmanlar velileri uyardı: Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir

Paylaş
Okullar yarın başlıyor! Uzmanlar velileri uyardı: Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir

20 milyondan fazla öğrenci yarın okula başlayacak. Uzmanlar "Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir. Bu süreçte ebeveynlerin çocuklarına karşı anlayışlı olmaları çok önemli." dİyor. İşte ailelere tavsiyeler.

 Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

İLK DERS ZİLİ ÇALIYOR

İki haftalık yarıyıl tatili, yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ders zilinin çalmasıyla ikinci dönem başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara yazı göndererek yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini duyurmuştu. Öğrenciler de yarıyıl tatilinde bol bol dinlendi, yorgunluklarını attı.

20 milyondan fazla öğrenci yarın okula başlayacak. 15 gün boyunca tatil yapan öğrenciler okula uyumda bir süre zorlanabilir. Bu süre 1 haftayı bulabilir. Uzmanlar "Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir. Bu süreçte ebeveynlerin çocuklarına karşı anlayışlı olmaları çok önemli. Sabah'ın haberine göre, Ailelerin anlayışına rağmen uyum süreci uzarsa ve çocukla olan iletişim bozulursa psikolojik destek almaktan kaçınılmamalı" önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

DÖNÜŞ NASIL SAĞLANIR?

BUGÜN ERKEN YATIN: Yarıyıl tatili süresince kış mevsiminin etkisiyle evde daha çok zaman geçirmeye alışmış olan çocuklar için yeniden okul dönemindeki uyku düzenine geçmek zorlayıcı olabilir. Okul açılmadan günler önce her zamanki yatış saatinden 1-1.5 saat erken uyku rutinine geçiş yapılmalı.

EKRAN SÜRESİNİ AZALTIN: 2 haftalık tatil ekran, tablet ve telefon kullanım süresinde artışa neden olabilir. Ekran süresi sınırlandırılmalı. Daha büyük yaştaki çocuklar geç saatlere kadar telefonda vakit geçirmek isteyebilir. Öğrencinin yaş düzeyine uygun biçimde ve sorumluluklarını aksatmayacak şekilde planlanmış bir ekran süresi olmalı.