Gündem Sabah gazetesinin Almanya'da gözaltına alınan çalışanları Cemil Albay ve İsmail Erel serbest bırakıldı

Sabah gazetesinin Almanya'da gözaltına alınan çalışanları Cemil Albay ve İsmail Erel serbest bırakıldı

Paylaş
Sabah gazetesinin Almanya'da gözaltına alınan çalışanları Cemil Albay ve İsmail Erel serbest bırakıldı

Sabah gazetesinin Almanya'da görev yapan iki çalışanı İsmail Erel ve Cemil Albay, Frankfurt'ta gözaltına alınmıştı. Almanya Temsilcisi Erel ve Avrupa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Albay serbest bırakıldı.

Alman polisi Türk gazetecilerin evlerine baskın düzenlemiş, FETÖ mensuplarının ihbarının ardından Sabah Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Avrupa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay, gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Olayın ardından Dışişleri Bakanlığı konuyla alakalı açıklama yaparak, "Sabah Gazetesi'nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz" demiş ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Olaya dair bir gelişme yaşandı. Sabah gazetesi, Frankfurt'ta gözaltına alınan Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Avrupa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay'ın serbest bırakıldığını duyurdu.

 

ALMANYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi saat 16.30'da Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sabah Gazetesi'nin Frankfurt Bürosu temsilcilerinin Alman polisi tarafından bugün gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmaları Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz." denildi.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; Alman Büyükelçiye, FETÖ üyelerinin Almanya'da Türk gazetecileri hedef aldıkları ve gazetecilik yapmalarını engellediği Alman makamlarının buna alet olmaması gerektiği iletildi.

"TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARA EL KONULDU"

A News Haber Koordinatörü Orhan Sali, "Biz de öğlen saatlerinde aldık haberi. 2 arkadaşımızın evlerine baskın düzenleniyor. Baskınla birlikte evde 4 saat arama gerçekleşiyor. Arkadaşlarımız sonra gözaltına alınmak üzere polis merkezine götürülüyor. Bize saatler sonra bilgi verildi. Ofiste daha sonra aramalar yapıldı. Arkadaşlarımızın bütün elektronik cihazlarına el konuldu. Peki neden böyle bir operasyon yapıldı? Cevheri Güven isimli bir kişi tarafından şikayet yapıldığını öğrendik. Cevheri Güven'in öteden beri FETÖ ile iltisaklı olduğunu biliyoruz. Biz Almanya'nın basın özgürlüğü üzerine söylemlerinin ne kadar yersiz olduğunu bir kez daha gördük." dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Alman polisinin Sabah gazetesinin Avrupa haberleri merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine düzenlediği baskında gözaltına alınan Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albay'ın serbest bırakıldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

BAKAN BOZDAĞ: KABUL EDİLEMEZ DURUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sabah gazetesine baskın yapılmasına ve Türk gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Bozdağ, "Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ terör örgütü mensuplarının şikayeti üzerine göz altına alınmasını kınıyorum. Almanya’nın bu tutumu teröristleri koruma altına alıp, haber verme görevini yerine getiren gazetecilere yönelik kabul edilemez bir tutumdur. Almanya’nın basın özgürlüğüne yönelik bu tutumunu kınıyor, gazetecileri derhal serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Almanya'daki gözaltılara tepki gösterdi. Çelik, "Almanya basın özgürlüğüne saygı göstermelidir… Sabah gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın FETÖ’cülerin şikayeti üzerine gözaltına alınmasını kınıyoruz. FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya’nın dikkate alması gereken budur…" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı