Gündem Seçil Erzan 3'üncü kez duruşmaya çıktı! Semih Kaya'yı çıldırtan sözler

Seçil Erzan 3'üncü kez duruşmaya çıktı! Semih Kaya'yı çıldırtan sözler

Paylaş
Seçil Erzan 3'üncü kez duruşmaya çıktı! Semih Kaya'yı çıldırtan sözler

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Seçil Erzan'ın "Bu kadar faiz istemese çözecektim" dediği eski futbolcu Semih Kaya tanık olarak dinlendi. Seçil Erzan'ın avukatının sarf ettiği söz Semih Kaya'yı sinirlendirdi.

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük avukatlarıyla birlikte katıldı. Cuma günü 00.00’a kadar devam eden duruşma tanıkların dinlenmesi için Pazartesi gününe ertelenmişti.

"HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN”

Semih Kaya’nın salonda girdiği sırada Seçil Erzan söz isteyince mahkeme başkanı tanık Semih Kaya’nın dışarı çıkarılmasını söyleyerek Erzan’a söz verdi. 

“HEPSİ ARAŞTIRILSIN”

Söz alan Seçil Erzan, söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını her konuşanın kendisini yalanladığını söyleyerek, “Tüm fazla aldığını belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarla sizden yardım istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Doğru söylediğimin ortaya çıkması için araştırılmasını istiyorum. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

“BU PARALAR BENDE DEĞİL”

“Herkes doğrularını söylesin kim ne aldığını söylemezse maddi gerçeği ortaya çıkaramayız” diyen Erzan, “Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum” dedi. Seçil Erzan’ın ardından müşteki Nuray Şengüler’in ifadesi alındı.

 

 

ARKAMDA KORUMALAR OLSA BURADA OLMAYACAKTIM

Erzan'ın savunmasına ilişkin detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz şu sözlerle anlattı:

11:30'da başladı duruşma. Semih Kaya tanık sıfatı ile çağrıldı ancak Erzan söz istedi. Yine sık sık 'korkuyordum' ifadesini kullandı. "Florya'da çalıştığım dönemde kiminin seçil ablasıydım. Müdür olarak aldı o paraları. O insanlara bana banka müdürü olduğum için verdi. Bana o paraları özel ilişkilerinden dolayı vermedi." dedi. Sık sık pişmanlığını ifade etti. "Yalan söyledim. Çok pişmanım. Bedelini ödüyorum. Gerçekler açığa çıksın. Herkes benden aldığı paraları söylesin" dedi. Erzan para verdiği isimleri tek tek sıraladı. Gerçekten mağdur olanlar var deyip Emre Belözoğlu'nun ismini verip "gerçekten mağdur" oldu dedi. Mağdur olduğunu söyleyenlerin hesap hareketleri incelensin dedi. Cuma günkü ifadelerine benzer ifadeler verdi. "Arkamda korumalar olsa burada olmayacaktım" dedi. Erzan "Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PARÇA PARÇA 3.5 MİLYON DOLAR ALDIM

Semih Kaya, duruşmadaki ifadesinde sisteme nasıl dahil olduğunu anlattı. Kaya, konuşmasında şu sözleri kullandı:

2011’de GS’de oynamaya başladıktan sonra Denizbank’tan özel bankacılık hizmeti almaya başladım. 2022 Nisan ayında Seçil Erzan aradı ve ‘saklı fon’ adı altında bir yatırım hesabından bahsetti. Bankadaki paramın 300 bin dolarlık kısmını verdim nisana ayında.. Bana resmi bir belge sundu, antetli ve imzalı bir kağıtta. Erzan, mayıs ayında KKM hesabımdaki 1.2 milyon lirayı da bu fona aktarmamı teklif etti. 60 gün kala KKM’yi bozdum, parayı çektim ve dolara çevirip Ali Yörük’e ile Seçil Erzan’a teslim ettim. Erzan, temmuz veya ağustosta Levent’te şube müdürü oldu. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euroluk paramı da Levent şubeye aktardım.

Haberin Devamı

Hâkim: O ana kadar para almadan mı verdin?

Semih Kaya: Aldıklarımı da aynı şubeye yatırdım.

Hâkim: Aldıklarını da söyle… Ne kadar aldın?

Semih Kaya: 3.5 milyon dolar aldım, parça parça.

Hâkim: Başlangıçta sana bir banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun veya Fatih Terim’in adını verdi mi?

Semih Kaya: Hayır. Sadece saklama hesaptaki bir fon olduğunu söyledi.

"HERHALDE MATEMATİK BİLGİSİNDE PROBLEM VAR"

Seçil Erzan, duruşmadaki savunmasına şu sözlerle devam etti:

Kimden ne kadar aldıysam artı eksi çıkacaktır. Ben Florya şubede çalıştığım dönemde ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. İkincisi de yüksek faiz beklentisiyle verdiler...

Seçil Erzan: Banka bu yaşananları daha erken fark edebilirdi. Herkes bu paranın nerede olduğunu soruyor. Bu para ben de değil. Her şey birbirine girdi. İş çığırından çıktı...

Bir kaydını tutmadın mı? sorusu üzerine...

Seçil Erzan: Banka tüm ajandalarımı aldı benden...

Haberin Devamı

Semih Kaya: Seçil Erzan'dan 3.5 milyon dolar parça parça para aldım. Aldığım paraların hepsini denizbank hesabına yatırdım

Semih Kaya: Seçil Erzan bana banka yöneticileri ile mailleşmelerini gönderdi. Buyrun sayın başkan siz de bakabilirsiniz...

Mahkeme Başkanı: Seçil Erzan size fazla fazla para verdiğini söylüyor

Semih Kaya: Herhalde matematik bilgisinde problem var. Bir kurgu yapıyor...

"ERZAN KİM Kİ BANA EV ALIYOR"

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan, Semih Kaya'ya şu soruyu yöneltti: 21 Eylül’de Ali Yörük’e gönderdiğiniz 350 bin doların karşılığında 6 gün sonra 725 bin dolar aldınız. Ve bunun normal bir işlem olduğunu mu düşündünüz?

Semih Kaya: Benim yaptığım anlaşmanın karşılığı bu sayın hâkim?

Hâkim: Ne demeye getiriyorsunuz avukat hanım?

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan: Semih Kaya, bu parayı aynı gün Bodrum’daki villanın peşinatı olarak gönderdi. Bu evi ona Seçil aldı, demeye getiriyorum.

Semih Kaya: Seçil Erzan kim ki bana ev alıyor? 14 sene üst düzey futbol oynadım. Kazandığım paralar belli kontratlarım belli O kim ki bana para kazandıracak ev alacak?

MAHKEME BAŞKANI KAYIP ÇANTAYI SORDU

Mahkeme başkanı, Semih Kaya'ya GPS cihazlı çantayı sorunca Kaya şu cevabı verdi:

Kasım ayında 200 bin doları teslim ettim. Yatırdığım parayı alıp çantayı bana verdi. Çantayı arabanın bagajına koydum. Bir süre aracın arkasında bir şeyin öttüğünü fark ettim. Çantayı alınca GPS cihazını gördüm. Erzan, bana bunun Atilla Baltaş'ın çantası olduğunu söyledi. Erzan'ı aradığımda ona ulaşamadım. Baltaş'ı aradım, Erzan'ın söylediğini anlattım. Baltaş'a sizden şikayetçi olacağım, dedim. Baltaş da bana "Asıl ben senden şikayetçi olacağım" dedi.

ERZAN'IN ESKİ SEVGİLİSİ: HER ŞEY İYİ GİDERKEN BU HALE GELDİK 

Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol da duruşmada söz aldı. Duygusal bir ilişkileri olduğunu söyleyen Gürol, "Geçen yıl bu zamanlar yani aralık sonu ocak başında her şey alt üst oldu." dedi. Gizli telefon görüşmelerinden şüphelendiğini söyleyen Gürol, "Görüşemez olmuştuk. Aldatıldığımı düşündüm ve sonunda ayrıldık. Her şey iyi giderken bu hale geldik. Çok kızgınım" dedi.

İbrahim Çağlar'ın eski müvekkili ve dostu olduğunu belirten Gürol "yurtdışındaki parasını Seçil Erzan’ın özel fonuna yatırmak istediğini söyledi. Ve 3 milyon dolar parayı benim üstümden getirmek istedi. Rahatsız oldum elbette ama kıramadım. Seçil parayı benim götürmemi rica etti. Rahatsız oldum ama götürdüm" ifadelerini kullandı.

 

 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu. İlk duruşmanın ardından soruşturmaları tamamlanan başka mağdurların da isimleri eklendi. İş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21'e çıktı. Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep edilirken; diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi. 12 Ocak'ta yapılan 2'nci duruşma, 13 saat sürdü. Duruşmada Seçil Erzan ve sanıkların eklenen iddianameler nedeniyle yeniden savunmaları alındı. Tanık olarak ifade vermeyi bekleyen Semih Kaya, Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz'ın ifadelerinin bugün alınmasına karar verilmişti. Fatih Terim'in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat'ın da tanık olarak dinlenmeleri bekleniyor.

Seçil Erzan 3'üncü kez duruşmaya çıkacak